Search
Generic filters
Exact matches only

Gamerii români, așteptați la DreamHack Cluj-Napoca 2015

Pasionații de jocuri video sunt așteptați, în această săptămână, la DreamHack Cluj-Napoca 2015, cel mai mare festival digital din România, din acest an. Evenimentul va avea loc în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, la Sala Polivalentă și este organizat de PGL.

Timp de patru zile, pentru cei care își doresc să asiste la cel mai mare spectacol de sport electronic din România sau pentru cei care vor să fie jucători, PGL a pregătit numeroase turnee și programe extraordinare cu premii totale de peste 300.000 de dolari.

Clujul, pe harta lumii la Counter-Strike

Cea mai așteptată competiție din cadrul acestui eveniment este probabil Turneul Major de Counter-Strike (CS): Global Offensive (GO).

În cadrul acestuia, cele mai bune 16 echipe de CS:GO din întreaga lume se vor lupta pentru trofeu şi premii totale de 250.000 de dolari. De asemenea, o echipă multinaţională formată din 14 analiști și comentatori celebri va fi prezentă în studioul DreamHack Cluj-Napoca.

Faptul că reușim să avem un turneu major este cea mai mare realizare de până acum. Prin ceea ce produce PGL, scena sportului electronic din România se afla în top 5 al celor mai mari evenimente esports din lume”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

Pe lângă Turneul Major de Counter-Strike, în cadrul DreamHack vor avea loc și „Turneul de HearthStone PGL Winter Tavern Tales 2015”, care adună 128 de jucători din țară și străinătate ce se vor întrece pentru premii totale de 25.000 de dolari și „Convenția PGL Cosplay Open”, cu premii în valoare de 8.000 de dolari, în cadrul căreia vor fi organizate jocuri, workshop-uri și dezbateri și va avea loc o prezentare de costume.

Competiții dedicate gamerilor români

De la DreamHack nu puteau lipsi însă nici competițiile dedicate exclusiv gamerilor români.

Astfel, organizatorii celui mai mare festival digital din țară le-au pregătit pasionaților români de jocuri video turnee dotate cu premii consistente. Este vorba despre PGL Dota 2 Ancients of War, Calificările naționale la Campionatul Mondial IeSF, Cupa Liceelor la League of Legends, Cupa Facultăților la Hearthstone, și Cupa Școlilor la Minecraft.

Experiențe de neuitat pentru fani

Nici fanii jocurilor video nu au fost uitați. Pentru aceștia, PGL a organizat mai multe zone de distracții. Astfel, „Fun zone-ul” va include o zonă în care vor avea loc evenimente complementare, inedite. Esport Shop este o zonă unde fanii își vor putea achiziționa pin-uri și produse originale precum tricouri, hanorace, geci sau brățări. De asemenea, la zona youtuberilor aceștia se vor putea întâlni cu unii dintre cei mai cunoscuți youtuberi din țara noastră printre care se numără Creative Monkeyz, Hatton Games, Max & altele și Noaptea Târziu.

În plus, gamerii amatori își vor putea aduce propriile dispozitive de jocuri video în Zona BYOC pentru a se juca în marea rețea DreamHack, iar PGL Adventure va fi o vânătoare de premii pentru vizitatori.

Vezi şi alte evenimente din această săptămână.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *