logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Joc educativ online, lansat la Cluj

andrei-si-rex

Inspectoratul General pentru Situații de urgență (IGSU) a lansat joi, 20 octombrie, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, un joc educative online. Acesta are scopul de a-i învăța pe cei mici să se protejeze împotriva riscurilor și să acorde primul ajutor.

Jocul, denumit „Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei — Rex & Andrei versus dr. Formidabilis”, a fost lansat la Universitatea Babeș-Bolyai și este dezvoltat în cadrul unui proiect european, prin consorțiul format din Biroul Federal de Protecție Civilă și de Asistență la Dezastre (BBK) din Germania, Organizația de Cruce Roșie din Austria, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Aplicația este dezvoltată în cadrul proiectului „Creșterea gradului de conștientizare a tinerilor privind pregătirea și protecția împotriva riscurilor” (Raising Young People’s Awareness on Preparedness and Self protection — YAPS), proiect în valoare de 1,03 milioane de euro.

Jocul, instrument educativ

Jocul se dorește a fi un instrument de lucru pentru tinerii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, cu scopul de a îmbunătăți competențele de auto-protecție în situațiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educațional preuniversitar din statele partenere.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a explicat că jocul va fi implementat în România pe baza unei experiențe de succes în Germania și că acest proiect este unul dintre cele mai importante în ceea ce privește pregătirea populației pentru situații de urgență.

„Statul singur, fără parteneriat cu populația, nu poate să facă față dezastrelor. Iar ca să avem un parteneriat cu populația, trebuie să o pregătim. O populație nepregătită este o populație vulnerabilă”, a afirmat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, proiectul a identificat o nișă de public foarte importantă în pregătirea populației, arătând că, prin jocul respectiv, nu numai copiii vor învăța cum să se comporte în situații de urgență, ci și părinții lor, care sunt lângă ei.

La lansarea jocului au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, președintele BBK Germania, Christoph Unger, șeful IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *