Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

La Cluj-Napoca va avea loc „NASA Space Apps Challenge”

 

În luna aprilie, Cluj-Napoca va fi gazda „NASA Space Apps Challenge”, un hackathon de nivel mondial organizat, în premieră, în România. Competiția-maraton de programare IT va avea loc în perioada 23-24 aprilie 2016 și în cadrul acesteia studenţi, profesori şi cercetători vor încerca să creeze diverse aplicaţii.

„NASA Space Apps Challenge” este o competiţie la nivel mondial, în care mii de programatori din aproximativ 200 de oraşe se întrec în rezolvarea unor probleme lansate anual de Agenţia Spaţială Americană.

Acesta este primul an în care un oraş din România ajunge pe harta acestui hackathon, care reprezintă componenta de inovare din cadrul Agenţiei Aerospaţiale Americane şi care este dedicat programatorilor, oamenilor de ştiinţă, profesorilor, designerilor, studenţilor şi antreprenorilor.

Temele competiţiei din 2016 trasate de NASA sunt Terra, Aeronautica, Tehnologia, Staţia Spaţială Internaţională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la Infinit. Provocările din fiecare categorie se regăsesc pe site-ul competiţiei. Participanţii îşi pot alege de aici o problemă pe care doresc să o rezolve în funcţie de domeniu, gradul de dificultate şi interese. De asemenea, participanţii selectează locaţia unde vor să participe la hackathon sau pot opta pentru mediul virtual”, se arată într-un comunicat făcut public de Agenţia Spaţială Română (RaSA).

Data Bootcamp, eveniment dedicat programatorilor

Înscrierile pentru competiţie au început în 23 martie. Anterior hackathonului, în 15 aprilie, va avea loc evenimentul Data Bootcamp, al cărui scop este de a-i familiariza pe participanţi cu noţiunea de hackathon, cu seturile de date şi unelte NASA, cu conceptele şi abilităţile de rezolvare a problemelor, dar şi de a le oferi posibilitatea să interacţioneze şi să se cunoască mai bine.

Participanţii la „NASA Space Apps Challenge” pot alege să participe de acasă sau în spaţiile de concurs din Cluj, oferite de partenerii TechAcademy, SprintPoint Techcelerator şi ClujHUB.

După hackathon-ul care va dura 48 de ore (23-24 aprilie), juriul local va desemna maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internaţional. Învingătorii vor fi invitaţi la o lansare NASA”, se mai arată în comunicat.

În fiecare an, începând din 2012, „NASA Space Apps Challenge” reuneşte mii de participanţi din diverse domenii, indiferent de nivelul de experienţă, care colaborează pentru a dezvolta soluţii inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spaţială, cât şi de nevoile sociale planetare. Soluţiile rezultate variază de la aplicaţii mobile la jocuri, hardware şi multe altele.

La ediţia din 2015 au participat aproape 14.000 de persoane din 62 de ţări şi 133 de oraşe.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *