logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Locuri unde poţi face autostopul în Cluj-Napoca

Autostopul este una dintre cele mai des utilizate metode de a ajunge în anumite localități în care, de obicei, nu circulă mijloace de transport în comun. În Cluj-Napoca există câteva locuri unde călătorii obișnuiesc să stea „la ocazie”.

Autostopul constă în faptul că cineva face semn unei mașini străine să oprească pe marginea drumului și roagă șoferul să îl/o transporte la o anumită destinație, care este pe același traseu cu destinația șoferului. Se spune despre această metodă de deplasare, atât între diverse localități din țară, cât și din străinătate, că este una dintre cele mai periculoase pentru că nu îți poate oferi nicio asigurare că vei ajunge la destinația dorită și pentru că nu cunoști persoana care ne transportă, aceasta fiind de obicei un străin.

Mini-ghidul autostopistului

Dacă vă decideți totuși să folosiți un astfel de mijloc de transport este bine să vă pregătiți din timp călătoria atât din punct de vedere material, cât și din punct de vedere psihologic.

Principalul element care stă la baza funcționării acestui tip de mijloc de transport este încrederea. Aici ne referim la încrederea reciprocă, atât a voastră în șoferul care vă transportă, cât și a șoferului care a luat în mașina sa pasageri străini. Dacă nu prea aveți încredere în cel care vă transportă, dar sunteți nevoiți să circulați cu autostopul sau „cu ocazie”, cum mai este cunoscut acest tip de deplasare, cel mai bine este să circulați în grupuri de cel puțin două persoane. Este indicat să nu fiți niciodată singuri și să anunțați tot timpul pe cineva că intenționați să circulați „cu ocazie”. De asemene, trebuie să fiți siguri că, în caz de nevoie, vă puteți baza pe propriile forțe pentru a face față unei situații neplăcute.

După ce decideți că sunteți pregătit psihologic pentru a face călătoria cu autostopul, urmează să vă pregătiți echipamentul pentru drum. În primul rând, trebuie să vă faceți o pancartă pe care să scrieți mare și foarte vizibil destinația. Aceasta este cea mai simplă metodă de a face o mașină să oprească, pentru că astfel șoferii vor știi dacă autostopistul merge în aceeași direcție cu el sau nu.

După ce ați stabilit destinația și ați făcut pancarta, trebuie să vă faceți bagajul. Este recomandat ca bagajul să fie mic pentru a nu ocupa mult spațiu în mașină. De obicei, în astfel de călătorii se preferă rucsacul pentru că este mult mai ușor de transportat în cazul în care aveți de parcurs și distanțe pe jos.

Locuri unde poți face autostopul în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca există câteva locuri unde călătorii obișnuiesc să stea „la ocazie”. Una dintre aceste locații de află la Podul IRA din capătul străzi Aurel Vlaicu din cartierul Mărăști. De aici iau autostopul de obicei persoanele care doresc să ajungă în Gherla, Dej sau Mociu.

Un alt loc unde se stă la ocazie în Cluj-Napoca este la capătul cartierului Mănăștur, mai exact în stația de autobuz Nodul N Nord sau Nodul Omega (unde opresc autobuzele metropolitene) de la capătul străzii Calea Florești. De aici, autostopiștii iau ocazie spre Florești, Huedin, chiar și spre Oradea sau spre alte localități din țării.

În cartierul Zorilor există un loc pentru luat ocazii pe strada Calea Turzii, imediat după sensul giratoriu de lângă clădirea Sigma. Cei care fac autostopul aici pot ajunge în Turda, Aiud, Teiuș sau Alba Iulia, dar chiar și mai departe de atât.

Și în zona Centru există o zonă unde se poate sta la ocazie. Aceasta se află în Piața Ștefan Cel Mare, lângă Teatrul Național din Cluj-Napoca. Și aici fac autostopul cei care vor să ajungă în Turda, Aiud, Teiuș sau în alte localități din Transilvania.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *