logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Patinoarele din Cluj-Napoca

Odată cu venirea iernii, în Cluj-Napoca au fost amenajate, la fel ca în fiecare an, patinoare unde clujenii se pot relaxa sau pot învăța să practice acest sport foarte îndrăgit de toată lumea.

În total, în oraș există trei patinoare, dintre care două artificiale și unul natural.

Patinoarul din Piața Unirii

Cel mai vizitat patinoar artificial din oraș (un avantaj fiind și poziționarea lui într-o zonă ultracentrală) este cel din Piața Unirii. Acesta este amenajat în cadrul Târgului de Crăciun, ce se desfășoară în perioada 1 – 26 decembrie, în aceeași locație.

Patinoarul, care are o suprafață de 890 de metri pătrați, a fost inaugurat pe data de 1 decembrie și va funcționa până la sfârșitul iernii. Acesta este deschis zilnic, între orele 10.00 și 22.00.

La fel ca și anul trecut, o sesiune de patinaj, ce durează două ore, costă 15 lei pentru adulți şi 10 lei pentru copii. În plus, în ziua de 24 decembrie 2015, intrarea va fi gratuită.

De asemenea, clujenii care nu au propriile patine, pot închiria de aici o pereche, la prețul de 10 lei.

Adresa: Piața Unirii, loc. Cluj-Napoca

Program: zilnic, între orele 10.00 – 22.00

Patinoarul de la Cora

Un alt patinoar artificial îndrăgit de clujeni este Patinoarul Fiesta Sport, amenajat la intrarea în Hipermarketul Cora. Acesta a fost inaugurat la sfârșitul lunii noiembrie și va funcționa, de asemenea, până la sfârșitul iernii. Patinoarul este deschis zilnic, între orele 10.00 și 21.30.

O sesiune de patinaj, ce durează aproximativ o oră și jumătate, costă 15 lei pentru adulți şi 10 lei pentru copii, iar închirierea patinelor se face la prețul de 10 lei, pe baza unuia dintre următoarele acte: carte de identitate, pașaport, permis de conducere sau carnet de elev. O persoană poate închiria pe numele său maxim două perechi de patine.

Pe lângă tarifele standard, Patinoarul Fiesta Sport oferă și tarife speciale: pentru familie – 40 de lei pentru doi adulți și doi copii – și pentru grupuri de minim șase elevi și un profesor – de luni până joi, între orele 10.00 – 14.00, intrarea constând 1 leu și închirierea patinelor 4 lei. De asemenea, pasionații acestui sport de iarnă pot să își facă un abonament de 10 intrări la prețul de 120 de lei pentru adulți (+11 ani) și 80 de lei pentru copii (3 – 10 ani).

Pe lângă programul dedicat publicului, în cadrul Patinoarului Fiesta Sport se organizează și cursuri de patinaj. Astfel, pentru copii un curs format din șase sesiuni (lecții) costă 100 de lei, iar pentru adulți, un curs format din șase sesiuni costă între 125 de lei și 270 de lei, în funcție de numărul persoanelor înscrise. Tichetele pentru cele șase lecții sunt valabile 30 zile de la data achiziționării și nu includ închiriatul patinelor.

Adresa: B-dul 1 Decembrie 1918, Nr. 142, loc. Cluj-Napoca

Program: zilnic între orele 10:00 – 21.30

Patinoarul de pe Lacul Chios

Singurul patinoar natural din Cluj-Napoca este cel din Parcul Central, de pe Lacul Chios. Deși nu este amenajat de nimeni, iar patinajul pe lac nu este permis oficial, clujenii vin aici pentru a se relaxa sau pentru a învăța să patineze (atunci când temperaturile de afară sunt foarte scăzute și lacul este foarte bine înghețat), dar și pentru faptul că nu trebuie să plătească bilet pentru a se bucura de acest sport de iarnă.

Pe lângă cele trei patinoare cunoscute deja de clujeni, anul trecut în oraș a mai fost amenajat încă un patinoar, pe suprafața Ștrandului Sun din Cartierul Grigorescu.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.