logo
Generic filters
Exact matches only

Peste 25.000 de clujeni, la Noaptea Muzeelor 2017

noaptea muzeelor

 

Peste 25.000 de clujeni au petrecut o noapte albă la muzeele care au participat la cea de-a XIII-a ediție a evenimentului Noaptea Europeană Muzeelor, în creștere cu aproximativ 10.000 față de anul trecut.

Aceasta a fost cea mai amplă ediție a evenimentului desfășurată în județul Cluj, atât prin numărul vizitatorilor, cât și prin numărul spațiilor expoziționale care au participat la eveniment, respectiv 11 instituții și spații expoziționale printre care Cinema Dacia și Institutul Cultural Francez.

Noaptea muzeelor în cifre

Numărul total al clujenilor care au luat parte la Noaptea Muzeelor weekendul trecut se ridică la peste 25.000 de oameni. Cei mai mulți dintre aceștia au ales să viziteze, din câte se pare Muzeul de Artă, numărul estimat de vizitatori fiind în jur de 4000, în timp ce Bastionul Croitorilor a fost vizitat de un număr aproximativ de 1000 de persoane. Iată și cifrele de vizitatori pentru alte muzee din oraș:

3925 vizitatori – Muzeul Etnografic al Transilvaniei

3453 vizitatori – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Colecția de Istorie a Farmaciei

2700 vizitatori – Vivariul UBB

2645 vizitatori – Muzeul de Mineralogie UBB

2364 vizitatori – Muzeul de Palentologie UBB

1800 vizitatori – Centrul de Cultură Urbană Casino

1050 vizitatori – Muzeul de Istorie al UBB

950 vizitatori – Muzeul Mitropoliei

100 vizitatori – Cinema Dacia

10 persoane au avut ocazia să petreacă două ore alături de artistul clujean Marius Bercea după închiderea porților Muzeului de Artă către publicul larg la Noaptea Muzeelor. Cei 10 au servit cina oferită de Exclusive Catering și au fost conduși de pictorul clujean prin prima lui expoziție personală din orașul natal și au dialogat despre trecutul artistului. Cei 10 nu au mai petrecut noaptea în Muzeul de Artă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *