logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Piețele volante din Cluj-Napoca

Odată cu venirea toamnei, clujenii încep să gătească preparate culinare folosind legume și fructe de sezon. În Cluj-Napoca există câteva piețe volante, amenajate de la începutul verii până la finalul toamnei, de unde aceștia pot să cumpere legume și fructe de sezon.

Piețele volante au un real succes în oraș, dovadă fiind numărul lor – 8 piețe volante, aproximativ câte una pentru fiecare cartier – cât și numărul mare al producătorilor locali care își vând produsele alimentare aici.

Astfel, în cartierul Andrei Mureșan este amenajată o piață volantă în Piața Ion Agârbiceanu (fosta Engels). Aceasta este amenajată în fiecare luni, între orele 15.00 – 19.00.

Piața volantă din cartierul Grigorescu este amenajată pe strada Sigismund Toduţă, de la intersecția cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, până la intersecția cu strada Gavril Muzicescu. Aceasta este deschisă în fiecare marți, între orele 15.00 – 19.00.

Și în cartierul Zorilor este amenajată o piață volantă pe strada Ceahlău, la intersecția cu strada Cireșilor, ce funcționează miercurea, între orele 15.00 și 19.00.

În cartierul Gheorgheni există două piețe volante: una la Complexul Mercur, deschisă zilnic, de dimineața până seara, și o piață amenajată la capătul străzii Unirii (capătul linei 3) care funcționează doar joia, între orele 15.00 – 19.00.

În Cartierul Mănăștur există o singură piața volantă, în apropierea Parcului Colina (în fața clădirii abandonate a Spitalului Județean Cluj), pe strada Bucium. Aceasta este amenajată în fiecare vineri, între orele 15.00 – 19.00, clujenii putând cumpăra legume și fructe de aici.

În centrul orașului funcționează piața volantă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, care se organizează în fiecare zi de sâmbătă, între orele 7.00 şi 15.00.

Din aceste piețe se pot cumpăra legume specifice sezonului de toamnă, precum: cartofi, fasole, vinete, varză, sfeclă roșie, conopidă, gogoșari, ardei, ceapă, usturoi, morcovi, pătrunjel, păstârnac, ciuperci, dovleci portocalii (cunoscuți și sub denumirea de bostani) sau porumb de fiert.

De asemenea, alături de legume, în piețele volante clujene se găsesc și fructe specifice toamnei cum ar fi: struguri, prune, mere, pere, gutui, nuci sau castane.

Conform administrației locale, producătorii care vând în aceste piețe „au obligația să dovedească calitatea de producător agricol și să păstreze curățenia în spațiul pus la dispoziție de Primărie. În cazul în care aceștia vor încălca angajamentul luat față de Primărie, vor fi evacuați și nu li se va mai permite accesul în aceste piețe volante”.

De asemenea, prețurile produselor vândute aici sunt stabilite de către vânzător, în cazul piețelor volante nefiind impus prețul de referință valabil în halele agroalimentare din oraș.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *