Search
Generic filters
Exact matches only

Primăria Cluj-Napoca vrea să construiască un cartier pentru tineri

Primăria Cluj-Napoca intenționează să dea în concesiune un teren, în zona Borhanci, pentru crearea unui cartier rezidențial pentru tineri.

Anunțul a fost făcut la începutul acestei săptămâni de către Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei emisiuni difuzate pe un post de radio local. Potrivit edilului local este vorba de un teren de aproximativ 70 de hectare, situat în zona Borhanci, în fosta locație a proiectului Casarom, care a fost abandonat.

Cartier rezidențial pentru tineri

Primăria Cluj-Napoca lucrează deja la un proiect prin care să se construiască un cartier rezidențial pentru tineri. Aceasta intenționează să împartă terenul în mai multe parcele pe care apoi să le dea în concesiune.

Un alt proiect mare la care lucrez împreună cu colegii mei este cel privind dezvoltarea unui cartier rezidențial al Clujului, în Borhanci, pe locația proiectului Casarom, care a fost abandonat. Este acolo o suprafață de 70-80 de hectare de teren unde putem să gândim soluții, acum suntem în faza în care pregătim documentația aferentă”, a declarat Emil Boc, la o emisiune de la Realitatea FM Cluj.

Proprietar după expirarea concesiunii

Primăria s-a gândit și la modul în care va fi ridicat acest ansamblul rezidențial. Emil Boc a afirmat că locuințele ar putea fi ridicate chiar de către cei care iau în concesiune parcelele de pământ. Pe lângă locuințele propriu-zise acest „cartier al tinerilor” va include și o grădiniță, o școală și un centru comercial.

Eu personal împreună cu colegii din primărie am opta pentru varianta de a concesiona teren tinerilor în special , dar nu numai lor, după un plan prestabilit de primărie, unde să ai scoală, să ai centru comercial, grădiniță, cu drept de cumpărare la sfârșitul perioadei de concesiune”, a mai declarat Emil Boc.

O altă variantă luată în calcul de administrația locală este de a opta pentru colaborarea cu un constructor care să ridice locuințele și apoi să le predea, contra-cost.

Potrivit edilului local, avantajul concesiunii este acela că îți dă dreptul să cumperi în rate, pe o perioada mai mare de timp, terenul și astfel, la sfârșitul perioadei de concesiune, să devii proprietarul lui. Bani obținuți pe concesionarea terenului vor fi folosiți pentru construirea altor locuințe.

Ne gândim să dăm șansă tinerilor care vin în oraș, celor care doresc să rămână în municipiu şi pe de altă parte, cu acești bani din concesiune să construim locuințe sociale, pentru că avem nevoie şi de locuințe sociale pentru cei care nu-şi permit să concesioneze o suprafață de teren”, a afirmat primarul Clujului.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *