Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Programatori clujeni, premiați în Olanda

Programatorii de la o firmă IT cu sediul în Cluj-Napoca au fost premiați, săptămână trecută, în cadrul Galei Computable Awards, o prestigioasă competiție din domeniul IT din Olanda, pentru dezvoltarea unor programe cu aplicare în domeniile educației și sănătății.

Concursul de aplicații este organizat de Revista Computable, o platforma de informare pentru specialiștii din industria ITC din Olanda, care premiază în fiecare an cele mai inovative și creative aplicații care au impact asupra societății.

Câștigătoarele premiilor Computable, din acest an, au fost programele LARS (educație) și Quli (sănătate), ambele dezvoltate la Cluj-Napoca.

În acest an, Yonder a avut bucuria ca patru aplicații ale unor firme olandeze, dezvoltate practic în România, să fie nominalizate pentru premii. Este vorba despre LARS (educație), Quli (sănătate), Port of Roterdam (entreprise) și iGeboorte (administrații locale). LARS şi Quli au câștigat categoriile la care au fost nominalizate — Proiectul anului în educație și respectiv Proiectul anului în sănătate”, se arată într-un comunicat remis presei.

LARS, o aplicație pentru bolnavii cu sindrom Down

LARS, aplicația câștigătoare la categoria „Proiectul anului în educație” a fost dezvoltată de o echipă de specialiști din Iași și Cluj. Aplicația a apărut ca răspuns la o nevoie reală, Lars fiind numele real al unui băiețel olandez care are sindrom Down și care merge la o școală specială.

În mod normal, Lars merge la școală într-un autobuz special, dar de multe ori părinții îl duc și îl iau de la școală ei înșiși. Aplicația face posibilă interacțiunea între părinții copiilor aflați în aceeași situație, astfel încât aceștia să poată transporta la școală și apoi acasă mai mulți copii pe care să îi ia de pe traseu. O aplicație care crește eficiența, auto-sustenabilitatea și implicarea cetățenilor în rezolvarea propriilor probleme”, au explicat reprezentanții companie.

Quli, portalul de servicii medicale

Al doilea premiu a fost câștigat de Quli, la categoria „Proiectul anului în sănătate”. Aplicația Quli, creată la Cluj-Napoca, este o prescurtare de la „Quality of Life”, un programul de servicii medicale destinat pacienților cu probleme de sănătate sau nevoi speciale, dar și celor care vor să își monitorizeze starea de sănătate.

Utilizatorul are aici la îndemână, online, o fișă medicală accesibilă oricând și poate crea o «rețea» de familie, prieteni și medici cu care să împărtășească informațiile privitoare la propria sănătate, cu accent pe păstrarea intimității sale. Quli îi ajută pe pacienți, în special pe cei cu nevoi speciale, de exemplu autism, să aibă o viață cât mai independentă și să prevină bolile printr-un stil de viață sănătos, crescând calitatea vieții și reducând și presiunea pusă pe sistemul de asigurări de sănătate”, afirmă reprezentanții companiei despre cel de-al doilea proiect câștigător.

Computable Awards este cea mai prestigioasă competiție de specialitate, din domeniul IT din Olanda în cadrul căreia sunt răsplătite proiectele considerate de succes, inovatoare și sustenabile. Acordate de cea mai mare revistă de IT din Olanda, Computable, premiile sunt decise pe baza voturilor unui juriu format din specialiști, alături de un vot public.

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *