Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cladire birouri
cladire birouri

Se pregătește proiectul pentru al patrulea mall al Clujului

Un binecunoscut om de afaceri clujean pregătește un proiect gigant în Piața Abator, care va cuprinde un mall format din două corpuri de clădiri și trei blocuri. Cel mai înalt dintre ele va avea 20 de etaje.

În Piaţa Abator se pregăteşte un super-proiect comercial şi imobiliar. Este vorba despre un mall de 38.000 de metri pătraţi, dar şi despre trei blocuri, care vor avea birouri şi apartamente de locuit. În spatele acestui proiect este omul de afaceri Ştefan Gadola, unul dintre milionarii din Top 300 Capital ai Clujului. Gadola, alături de Ioan Socea şi Peter Pal, a pus pe picioare societatea EnergoBit, vândută apoi către un fond de investiţii polonez. În acest proiect, Ştefan Gadola este implicat ca administrator al societăţii Mercurial SRL.

Branduri de top şi un supermarket

Proiectul conţine al patrulea mall al Clujului. Avem Iulius, avem Polus, iar Platinia, de pe Calea Mănăştur, pregăteşte în martie 2017 deschiderea unei galerii comerciale în care vor coexista Mega Image, o serie de magazine cunoscute, mai multe cafenele şi restaurante.

Oxygene Mall

Așa se va numi centrul comercial din Piața Abator. Acesta este compus din două corpuri de clădire, unul cu parter şi mezanin, altul cu parter, mezanin şi etaj retras. Parcarea va fi comună şi avea trei niveluri. „Va fi un pic mai mic decât Iulius. Lucrările vor începe cât de curând. Avem toate autorizațiile şi suntem în faza de cereri de ofertă de la antreprenori”, a declarat Ştefan Gadola, pentru ZIUA de CLUJ. Realizarea proiectului va lua circa trei ani, estimează omul de afaceri.

„Vreau să aducem numai magazine de top, branduri mari. Avem deja cerere. Am rezervat doar 2.500 de metri pătrați pentru un supermarket, nu va fi cât Cora sau Auchan, în principal să poată veni locuitorii blocurilor pe care le construim să se aprovizioneze. Mall-ul va avea acoperiş verde. Acolo vom realiza un parc privat foarte mare, care se va continua cu Parcul Feroviarilor, pe care primăria doreşte să îl modernizeze. Va fi o zonă superbă”, a mai afirmat administratorul Mercurial SRL. Parcul de pe acoperiş se va numi, desigur, Oxygene Parc.

Oxygene cu „zgârie-nori”

Mall-ului i se alătură trei clădiri, dintre care două aspiră la titlul de „zgârie-nori”. Un imobil va fi mic, cu parter, mezanin şi etaj, iar celelalte au 19, respectiv 20 de niveluri supraterane: parter + mezanin + 16 etaje + etaj retras, respectiv parter + mezanin + 17 etaje + etaj retras. La toate aceste blocuri, parcarea va avea două niveluri subterane.

„Încercăm să fim cât mai prietenoşi cu mediul. Avem blocuri în Bună Ziua, care la ultimul etaj au centrală, iar deasupra, panouri solare. Cei care locuiesc acolo nu au consumat niciun pic de gaz pentru încălzirea apei pe timp de vară. Aşa dorim să procedăm şi în Piaţa Abator”, a subliniat Gadola. Oxygene Residence se va numi proiectul de birouri şi apartamente.

Omul de afaceri a mai afirmat că a donat Primăriei circa 3.000 de metri de teren, în apropierea Someşului: „Vor să facă un drum pe acolo, cândva. Noi le-am oferit gratuit terenul, deşi costa către 1,5 milioane de euro şi puteam face acolo case sau restaurante”.

În ceea ce priveşte sumele necesare pentru lucrări, aşa cum apar acestea în autorizaţiile de construire emise în iunie de Primăria Cluj-Napoca, costul necesar pentru acest proiect ajunge către 180 de milioane de lei. Ştefan Gadola crede însă că această sumă va fi depăşită. „O să ne coste 80, 90, poate chiar 100 de milioane de euro”, a estimat patronul viitorului mall din Cluj.

Cover -
Picture of Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *