Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
somes2021
somes2021

Someș2021: Sunt Riveran, sărbătoarea dedicată Someșului Mic

 

Clujenii sunt invitați să sărbătorească râul Someșul Mic care străbate orașul, într-un nou proiect dedicat acestuia. „Someș2021: Sunt Riveran”, care va avea loc sâmbătă, în 13 august, este un eveniment organizat de Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii și va cuprinde activități care vor avea loc pe plaja amenajată pe malul râului.

Organizatorii îi îndeamnă pe clujeni să participe la activitățile care au loc, notând că „E momentul să redescoperim râul care dă viață orașului Cluj-Napoca, râul care străbate un oraș european. Pentru o zi transformăm Someșul într-un loc de întâlnire, un spațiu de creație și relaxare, o zonă de promenadă, o scenă pentru discuții constructive, apreciate de toți la aceeași valoare.

Te așteptăm cu muzică bună, ateliere și jocuri de societate, dezbateri și discuții, diverse întreceri sportive, zone de relaxare, un pool party, concursuri cu mize umanitare și câte și mai câte.

Notează-ți de pe acum în calendar: pe 13 august ne vedem la Someș pentru că și tu ești riveran.”

Deși programul oficial nu a fost anunțat încă, cei de la Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii au început să dezvăluie câteva dintre activitățile care vor fi organizate sâmbătă. Printre acestea se numără o zonă cu șezlonguri, piscine supraterane și instalații de apă, cuprinse în Zona Aqua Lounge, antrenamente deschise de arte marțiale, tiroliană și alte activități sportive în Zona Active. Ateliere creative, trambuline și un concurs de castele de nisip vor fi disponibile în zona Kids Fun, iar animalele de companie se for putea relaxa în Zona Pet Fun, unde vor avea loc diverse dezbateri tematice, în timp ce patrupedele se distrează într-o piscină pentru câini. Tot acolo va avea loc și un „târg de pureci” în care proprietarii de animale de companie vor putea face schimb de accesorii. Pe lângă asta, amatorii de boardgames, minigolf, petanque sau table se vor putea delecta cu asemenea activități în Zona Games.

„Someșul este unul dintre proiectele emblematice din aplicația noastră. În acest an, Someșul va fi subiectul unui concurs privind tema de proiectare. Dorim să atragem atenția asupra potențialului pe care îl are în contextul general al orașului” a declarat Florin Moroșanu, președinte al Asociației Cluj Napoca 2021.

Organizatorii au menționat că urmează să anunțe întreg programul de activități în scurt timp.

Cover - Sursa foto: Asociația „Cluj-Napoca 2021”
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *