Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Spații verzi, ideale pentru picnicuri, în Cluj-Napoca

Ieșitul la picnic este una dintre activitățile preferate ale tinerilor din Cluj-Napoca. Odată ce vremea s-a încălzit și timpul permite acest lucru aceștia pot fi observați petrecând multe ore în parcurile din oraș.

Există câteva locuri foarte frumoase în Cluj-Napoca, parcuri și păduri din apropiere orașului, în care se pot organiza ieșiri la picnic.

Unul dintre locurile preferate de tineri pentru ieșit la picnic este Parcul Central. Aici sunt multe zone în care se pot organiza picnicuri în grup. Pe lângă faptul că vă aflați în centrul orașului, peisajul din jur este fermecător, iar spațiul mare pe care se întinde parcul vă permite să faceți diverse activități sau să practicați jocuri sportive precum volei, badminton sau frisbee. Dezavantajul acestui loc este faptul că se află într-o zonă foarte intens circulată, iar zgomotul făcut de mașini poate deveni deranjant la un moment dat.

În apropiere de Parcul Central se află Cetățuia sau Belvedere, o altă zonă verde a orașului. Clujenilor le place să iasă aici la picnicuri pentru că este o zonă mult mai liniștită și mai puțin circulată decât Parcul Central. Un alt motiv pentru care clujenilor le place să vină aici este panorama pe care Dealul Cetățuiei o oferă asupra orașului.

Parcul Iulius Mall este un alt loc în care clujenii, în special tinerii, ies la picnic. Acesta este amenajat pe marginea Lacului Gheorgheni ca o mică oază de verdeață în centrul unui cartier rezidențial în plină dezvoltare. Tinerilor le place să vină aici datorită modului în care este amenajat parcul: multă verdeață, câteva foișoare, bănci pe marginea cărărilor, puțin pietriș și un ponton. De asemenea, în parc sunt amenajate și câteva boxe mici de unde, cei care merg acolo să se relaxeze, să alerge, să se joace diverse jocuri sportive sau pur și simplu să se plimbe, pot asculta muzică ambientală,  la un volum decent.

În weekenduri, când au mai mult timp liber și timpul le permite, clujenii preferă să iasă la picnic în poienițele din pădurile de la marginea zonelor rezidențiale ale orașului. Cel mai des aceștia merg în Pădurea Făget, în zona de la capătul cartierului Mănăștur și în Pădurea Hoia, pe Tăietura Turcului, în apropierea Parcului Etnografic.

De asemenea, ieșiri la picnicuri se mai fac și la Lacul Tarnița sau pe Valea Gârbăului, unde Primăria a amenajat un spațiu special pentru a fi folosit în acest sens. De menționat este faptul că Valea Gârbăului este singurul loc de picnic în care se poate aprinde foc, în restul parcurilor și zonelor amintite acest lucru fiind strict interzis de Lege, cei prinși făcând foc în aceste spații fiind sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *