logo
Generic filters
Exact matches only

Spectacole de teatru de păpuși pentru copiii cu nevoi speciale din Cluj

Teatrul de păpuși Puck organizează, în perioada 25 – 26 noiembrie, spectacole pentru copiii cu nevoi speciale din județul Cluj.

Mai exact este vorba despre două spectacole de teatru de păpuși, organizate în cadrul programului „Săptămâna bunăvoinței”. La manifestările cultural-educative vor avea acces gratuit copiii care învață la școlile pentru elevi cu nevoi speciale de pe raza județului Cluj.

Primul spectacol va avea loc miercuri, 25 noiembrie, de la ora 10.00 și la el sunt așteptați să participe elevii de la Școala Specială Gimnazială „Transilvania” din comuna Baciu. Aceștia vor putea viziona gratuit spectacolul interactiv de magie „Hocus Pocus”.

Cea de-a doua piesă de teatru de păpuși se va juca în limba maghiară și va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 12:00. Piesa este dedicată elevilor Școlii Speciale Gimnaziale “Kozmutza Flora”. Aceștia vor avea ocazia de a vedea reprezentația piesei „Elefănţelul curios”, la sediul Teatrului de păpuși „Puck”.

Ce este Săptămâna bunăvoinței?

Manifestarea „Săptămâna bunăvoinței” este o acțiune inițiată de Teatrul de Păpuși „Puck”, în anul 2004, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj.

Programul își propune, la fel ca în anii anteriori, să fie un gest cald de prietenie şi bunăvoință adresat copiilor cu nevoi speciale. Scopul acestui demers constă în promovarea toleranței, empatiei, sprijinului şi atenției oferite persoanelor din categorii defavorizate, prin apel la actul artistic, ca mijloc de comunicare”, transmit inițiatorii lui.

Teatrul de Păpuși „Puck” este una dintre cele importante instituții de cultură din Cluj, dedicată exclusiv copiilor. Aceasta a fost înființată în anul 1950, iar în cei 64 de ani de existență a pus în scenă peste 300 de premiere în cadrul celor două compartimente artistice. Multe dintre titlurile importante montate de-a lungul timpului au avut versiuni jucate atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

În prezent, din repertoriul Teatrului de Păpuși “Puck” fac parte 25 de titluri de spectacole pentru copii. Pe lângă piese de teatru jucate în timpul stagiunilor, instituția de cultură organizează anual și două festivaluri: „Nocturne”, ce cuprinde spectacole adresate adulților și „Festivalul internațional al teatrelor de păpuși și marionete Puck”, dedicat copiilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *