logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Uber s-a lansat la Cluj

uber_7

Serviciul de ridesharing de la Uber s-a lansat oficial la Cluj-Napoca joi, 4 august. Aplicația pentru device-uri mobile face legătura între șoferi și pasagerii care merg în aceeași direcție. Prin intermediul Uber, orice șofer poate să își pună la dispoziție serviciile, contra cost, fără să fie limitat de anumite momente ale zilei. Clujul este al doilea oraș din țară care beneficiază de serviciile Uber.

Pentru că încă se află la început în acest oraș, Uber avertizează că e posibil ca numărul de mașini disponibile să fie foarte limitat, însă, dacă te afli la prima cursă cu un Uber, poți beneficia de o cursă gratuită, până în 30 septembrie, dacă aceasta are valoarea de sub 40 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Uber, tarifele oferite sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicaţie.

Uber, aplicaţia de ridesharing care pune pune în legătură pasageri cu şoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este, începând de joi, disponibilă în Cluj-Napoca. Primul utilizator care a încercat aplicaţia în Cluj-Napoca este Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF. Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicaţie, fără numerar şi fără bacşis. Tariful promoţional de bază este de 1,7 lei, tariful pe minut este 0,20 lei, iar cel pe kilometru este 1,7 lei”, se arată în comunicat.

Tudor Giurgiu scrie, în comunicat, că faţă de perioada de început a TIFF-ului, Cluj-Napoca s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, fiind „un oraş dinamic, modern, pregătit să fie Capitala Europeană a Culturii în 2021”.

„Folosesc Uber în Bucureşti şi peste tot în lume. Tehnologia Uber oferă încă o opţiune de transport sigură şi de încredere de care oraşul nostru are nevoie, atât pentru clujeni cât şi pentru zecile de mii de turişti care vin în Cluj annual”, susţine Giurgiu.

Potrivit reprezentanţilor Uber, aplicaţia poate fi descărcată pe tabletă sau telefon mobil, iar astfel se poate comanda o maşină printr-o simplă apăsare de buton, la Cluj-Napoca fiind înregistrate deja circa 5.000 de persoane care şi-au instalat aplicaţia.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poţi comanda o cursă la atingerea unui buton.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu trei servicii: UberX, UberSELECT şi Uber Child Seat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *