logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Winter Estravaganza transformă Clujul într-o scenă a valsului

Cluj-Napoca devine, în prima lună a anului 2016, o scenă a valsului. Pentru prima oară, în oraș va fi prezentat conceptul Winter Estravaganza. Evenimentul va avea loc duminică, 10 ianuarie 2016, începând cu ora 19:00, la Sala Polivalentă.

Realizat după conceptul celebrului Bal al Operei de la Viena, Winter Estravaganza își dorește să devină un eveniment anual de tradiție pentru Cluj-Napoca, în cadrul căruia să se promoveze finețea și eleganța specifice evenimentelor din înalta societate.

„Winter Estravaganza este construit după conceptul celebrului Opern Ball de la Viena, ce constituie un model de eleganță dovedit nu doar prin prisma aprecierilor elogiative comunicate cu generozitate de presa europeană, ci mai ales prin faptul că a reușit să capteze atenția participanților din întreaga lume. Aflat la prima ediție, evenimentul de la Cluj-Napoca își dorește să aducă publicului iubitor de astfel de spectacole, specificul unei activități cu renume mondial (…) aducând în același timp suficiente elemente de noutate pentru a realiza un eveniment cu o puternică amprentă locală. Winter Estravaganza va fi astfel mai mult decât un simplu bal”, a afirmat Sabin Mircea Rus, managerul proiectului.

Bal vienez la Sala Polivalentă

Sala Polivalentă va fi transformată pentru prima dată într-un podium de dans unde pașii de vals vor scrie noi povești alături de artiștii de renume invitați.

Evenimentul va fi structurat pe două părți urmând ca în prima parte publicul să se poată bucura de un spectacol de tip variété, un colaj de muzică și dans susținut de Monica Anghel și Ansamblul de Balet Filarmonia Napocensis, acompaniați de orchestra simfonică cu același nume. Conducerea muzicală va fi încredințată compozitorului și dirijorului Ionel Tudor, cu siguranță cea mai proeminentă figură românească a muzicii ușoare acompaniată orchestral.

Punctul culminant al serii va fi marcat prin două momente coregrafice – „intrarea” și „valsul de debut” – posibile datorită cursurilor de dans ce vor precede evenimentul. Aceste clipe de grație vor oferi tinerilor dansatori ocazia de a-și etala atât măiestria dansului, cât și ținutele speciale, atent pregătite. Odată deschis balul, ringul de dans va fi accesibil și seniorilor, ce vor deveni astfel protagoniști direct implicați în feeria pe care o construieşte lumea valsului. Această a doua parte, condusă muzical de către Maestrul Petre Sbîrcea, va oferi publicului un spectacol de excepție, structurat în principal pe muzica anilor 30, rearanjată orchestral pe ritmuri de vals de către compozitorul Ioan Dobrinescu.

Pe scena de dans a balului vor urca 100 de tineri (50 de perechi) și 100 de seniori. Accesul în zona de dans se poate face pe baza unei invitații din partea organizatorilor și presupune o taxă de participare de 450 de lei/persoană. De asemenea, clujenii care vor dori să fie doar spectatori la evenimentul Winter Estravaganza își vor putea cumpăra bilete pentru spectacol, prețul acestora pornind de la 30 de lei și ajungând la 200 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *