Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 cele mai unice joburi din lume

Meseria pe care o practici poate fi una interesantă, însă mai mult ca sigur nu te consideri special pentru ceea ce faci. Ei bine, o mână de oameni din întreaga lume pot spune că practică o meserie unică. Ți-am pregătit un top cu 10 cele mai unice și ciudate meserii din lume, fiecare dintre care, se găsește într-o singură țară.

Numărători de lebede

numaratori lebede

Sursă foto: Business Insider

O meserie unică în Regatul Unit necesită ca în fiecare an, angajații să… numere lebedele de pe râul Tamisa. Regina este în mod legal proprietara tuturor lebedelor din stat. Tradiția veche de peste 900 ani spune că în fiecare an, oamenii trebuie să numere și să marcheze lebedele de pe râul Tamisa. Cu această ocazie se verifică și starea de sănătate a păsărilor. Deși în trecut scopul acestui obicei era calcularea numărului de lebede pe care regele le poate servi la un ospăț, în epoca modernă tradiția continuă doar pentru conservarea speciei.

Zebra din trafic

rtxcpx8

Sursă foto: Business Insider

În Bolivia, unii oameni sunt plătiți de stat să se îmbrace într-un costum de zebră și să ajute la implementarea regulilor de trafic sau să ajute pietonii să traverseze strada. Datorită costumului și a amuzamentului oamenii sunt mai susceptibili se pare să respecte regulile de trafic.

Excavator de biciclete

bike-dredger-

Sursă foto: Business Insider

Amsterdam e cunoscut pentru mulțimea de oameni care se deplasează prin oraș cu ajutorul bicicletelor. Și cum e inevitabil să nu ajungă câteva biciclete în apa canalelor din oraș, există cineva care manevrează o ambarcațiune cu ajutorul căreia să scoată bicicletele din apă. Numărul șocant de biciclete pe care un astfel de excavator le scoate anual din apă se ridică la 15000.

Dabbawalla

rtri59y

Sursă foto: Business Insider

În Mumbai, India, există meseria de dabbawalla, iar acești oameni se ocupă de fapt cu livrarea mâncării de prânz. De ce sunt diferiți? Pentru că un dabbawalla va ridica mâncarea gătită acasă de familia ta, și o va livra la locul tău de muncă pentru ca tu să te poți bucura de un prânz proaspăt și cald.

Oshiya

ap_070327017573

Sursă foto: Business Insider

În Japonia, există multe meserii interesante. Una dintre acestea este Oshiya, care se traduce „împingător în tren”. Jobul acestor oameni este să se asigure că sute de mii de călători intră în tren înainte să se închidă ușile, astfel încât să nu fie răniți niciunul dintre călători.

Organizator de călătorii pentru animale de pluș

stuffed-animal-travel1

Sursă foto: Business Insider

Tot Japonia e autoarea unui astfel de job. Practic, dacă ar fi să angajezi serviciile unui astfel de profesionist, ai plăti bani pentru ca el să plece în vacanță cu animăluțul tău de pluș (fără tine). El trebuie să facă poze în care arată că jucăria vizitează și se distrează în locul în care l-ai trimis.

Vânzători de apă

rtr26tqp

Sursă foto: Business Insider

În Maroc există o meserie în care oamenii se îmbracă în costume tradiționale foarte colorate și vând apă turiștilor dintr-o ploscă din piele de cămilă. Apa este servită în căni de cupru.

Babysitteri pentru struți

IMG_9574

Sursă foto: Business Insider

În Africa de Sud, una dintre meserii este să ai grijă de struți. Printre îndatoririle tale se numără faptul că trebuie să te asiguri că struții nu se ciocănesc unul pe celălalt prea mult.

Stăpânul Corbilor

ravenmaster

Sursă foto: Business Insider

În Marea Britanie, corbii locuiesc în turnul Londrei de secole și este crezut că aceștia protejează coroana și regatul, prin prezența lor acolo. Și cum nu se poate să fie în pericol regatul, cineva este desemnat să aibă grijă de păsări. Acesta trebuie să le hrănească și să se asigure că nu pleacă de acolo.

Om de stat la coadă

queue-position-holder_the

Sursă foto: Business Insider

Știai că un om normal își petrece în jur de 2 ani din viață stând la coadă? Ei bine, un antreprenor din Polonia s-a gândit să schimbe șansele. Astfel, pentru un mic preț, el va sta la coadă în locul tău și te va suna atunci când rândul tău se apropie. Serviciile sale sunt căutate în special în spitale, unde pacienții trebuie să își aștepte rândul până la 40 de ore (acesta este recordul de timp în care „omul de stat la coadă” a ținut rândul cuiva).

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *