logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 greseli comune la fotografierea unei nunți

Fotografierea unei nunti este una dintre cele mai dificile misiuni pe care un fotograf o poate indeplini, iar acest lucru se datoreaza problemelor care pot aparea pe parcursul fotografierii acestui eveniment. Pentru a evita aceste probleme, am alcatuit o lista de 10 greseli, pentru a sti de ce sa te feresti atunci cand decizi sa devii un fotograf pentru evenimente.

1. Lipsa experientei

Daca familia si prietenii stiu ca tu ai un DSLR sau un altfel de echipament mai avansat acasa, cu siguranta vei fi invitat sa participi la pozarea unui eveniment, fie nunta, botez sau petrecere de zi de nastere. Este indicat sa fii realist cu tine si sa exersezi bine inainte de a poza o nunta, mai ales atunci cand esti platit pentru asa ceva. Fii sincer cu oamenii si spune-le daca ai experienta sau nu in domeniu, si nu lasa pe nimeni sa te forteze in a lua parte la eveniment daca nu ai incredere in skilurile tale.

2. Expunere slaba

Rochia de mireasa este unul dintre cele mai importante aspecte la o nunta, iar fotografierea acesteia corect iti poate da dureri de cap. Cel mai mare cosmar al unui fotograf cand vine vorba de fotografierea rochiei de mireasa este supraexpunerea, astfel incat poza devine o masa de alb stralucitor cu nici un detaliu, insa opusul, subexpunerea, poate face ca rochia de mireasa sa arate murdara si gri. Din fericire, putina subexpunere poate fi corectata ulterior, insa aceasta trebuie sa fie destul de mica, pentru a evita pierderea detaliilor din costumul mirelui de culoare inchisa.

3. Fundal gresit

Majoritatea fotografilor profesionisti isi planuiesc din timp locatia in care va avea loc sedinta foto, pentru a identifica locul ideal pentru aceasta. Un fundal frumos si curat poate face o diferenta uriasa la o poza, insa nu faceti greseala sa credeti ca acesta trebuie sa fie simplu si neinteresant. Fotografiind cuplul in pragul bisericii da mult mai bine si poate fi o poza care se poate pune in rama, in comparatie cu fotografierea acestora in curtea bisericii langa un gard viu. Vezi aici cateva exemple bune.

4. Nu aveti contact vizual

Unul din dezavantajele de a fi fotograf de nunta este ca in anumite momente cheie, este posibil ca mirele si mireasa sa nu dea indeajuns de multa atentie fotografiei. Mirele si mireasa nu vor sa fie facuti atenti pentru o poza, atat timp cat ei au platit pentru fotografierea evenimentului, iar treaba fotografului fiind sa captureze toate momentele importante indiferent de metode. Majoritatea fotografilor inteleg ca si membrii familiei vor vrea sa pozeze iar timpul fiind limitat, trebuie sa te incadrezi perfect in a multumi pe toata lumea. Daca ai un obiectuv indeajuns de bun, poti captura de la distanta anumite momente importante care au loc intre mire si mireasa, cum ar fi momente in care se privesc unul pe altul in ochi, in loc sa se uite la camera.

5. Fotografia de grup nereusita

O fotografie de grup nu este usor de facut, in primul rand ai nevoie ca toata lumea sa se stranga pentru fotografie, iar in al doilea rand mai sunt detalii cum ar fi ca trebuie sa te asiguri ca toata lumea zambeste, este vizibila, se uita la camera si nu clipesc in timpul efectuarii pozei de grup. Cu toate ca e posibil ca cineva sa te ajute sa strangi persoanele pentru poza de grup, este treaba ta sa ii aranjezi pentru poza. Aseaza persoanele importante in centrul grupului langa mire si mireasa, iar restul persoanelor in spatele acestora. O metoda foarte buna de a face oamenii sa nu clipeasca este sa inchida toata lumea ochii, iar cand fotograful le spune, acestia sa deschida toti odata ochii. Fa mai multe poze pentru acelasi grup, pentru ca posibilitatea ca toata lumea sa se uite sau sa se comporte asa cum vrei creste.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *