logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 idei de decorare a pereților

Un perete simplu nu îți arată personalitatea, iar dormitorul tău trebuie să ți se reflecte în totalitate. Iată câteva idei de decorare a pereților din dormitorul tău (sau din toată casa!), pe care le poți realiza chiar tu, unele fără să vopsești tot peretele.

Inimioare pe perete

Downloads1Sursa foto: How about orange

Dacă ești o persoană romantică, poți crea un decor perfect, format din inimioare de hârtie. Cumpără hârtie cartonată de culoare roșie și roz (sau, dacă preferi, multicoloră) și desenează inimioare de diferite dimensiuni. Decupează-le și apoi taie puțin pe linie din partea „grasă” a desenului, adaugă puțin lipici pe una dintre marginile tăiate și apoi ciupește-le împreună să se lipească. Efectul îți va oferi o inimă tridimensională. Fă așa cu toate inimioarele desenate, apoi lipește-le pe perete în forma dorită.

Naturalețe falsă

easy-paper-heart-flower-wall-art (5)Sursa foto: Dalliyinone

Iubitorii de flori și natură pot reproduce ideea anterioară, însă în loc de inimioare, vor confecționa flori. Practic, ce trebuie să faci e să cumperi hârtie cartonată multicoloră și să desenezi inimioare de diferite dimensiuni. Decupează-le apoi și îndoaie-le în jumătate. Apoi lipește-le de perete în formă de cerc pentru a crea flori de diferite dimensiuni.

Tablou din ață

b67067cd701688a7f2c6a255f3c65cb4Sursa foto: Honey and Fitz

Nu trebuie să fii un mare artist să poți face un tablou cu ață. Ai însă nevoie de o tăbliţă de polistiren sau plută, învelită în pânză sau vopsit în culoarea dorită de tine. Realizează un șablon al cuvântului pe care vrei să îl realizezi în ață și scoate-l la imprimantă. Pune-l peste tablă, așa cum ți-ai dori să fie poziționat în final, iar apoi înconjoară-l cu cuie subțiri sau ace de gămălie tari. Ia mai multe culori de ață pentru croșetat (merge și cu ață de cusut, însă aceea nu va fi la fel de vizibilă datorită grosimii mici) și înfășoară ața în jurul fiecărui cui de câteva ori. Ca să stea fixat firul, înnoadă-l în jurul primului cui legat.

Tablou cu materiale

walls-37Sursa foto: You Weekly

O altă idee, mai simplă de această dată, e să alegi un material cu un model care-ți place, să-l înfășori și să-l capsezi de o tablă de plută sau polistiren. Și atât. Îl poți agăța. Simplu nu? Poți face unul singur sau mai multe, sau poți încerca să îl personalizezi în diferite forme.

Modele cu bandă izolatoare

mt_tape_diy_1Sursa foto: My Dubio

Te poți folosi de diferite culori de bandă izolatoare pentru a crea ceva pe peretele tău. Poți face un desen sau un întreg perete cu un motiv repetat. Tot ce trebuie să faci e să ai banda izolatoare la îndemână, să o tai în bucăți mici și să o lipești în forma dorită (de exemplu în formă de plus, x sau o literă semnificativă) sau poți chiar să îl lași sub formă de dungi. Dacă te simți inspirat (ă), poți chiar să creezi un design abstract.

Arbore de amintiri

Family-Tree-craft-Template-Ideas_04Sursa foto: Family Holiday

Nu-ți fă probleme! Nu trebuie să pui un copac pe perete! Trebuie doar să te folosești de trucul anterior cu banda izolatoare, să creezi un mic arbore, ale căror frunze vor fi tablouri mici cu cele mai drăguțe amintiri ale tale. Ca să faci ramurile ascuțite, pur și simplu taie banda pe diagonală.

Perete texturat cu mătura

29d2c17e8e049a55d3d08640138344a2Sursa foto: One Good Thing by Jillee

Dacă îți vopsești singur pereții (sau dacă nu, poți ruga meșterul să facă asta), poți oferi o textură interesantă peretelui folosindu-te de o mătură din paie. Când încă vopseaua e proaspătă, treci cu vârful măturii peste ea, pentru a o zgâria. Poți face asta pe verticală, diagonală, orizontală sau zig zag – rămâne la latitudinea ta!

Tablou din CD sau DVD

FEPCLNSGFKVBBGD.LARGESursa foto: Instructables

Ai CD-uri și DVD-uri pe care nu le mai folosești din diverse motive? Nu le arunca! Vopsește partea lucioasă în negru, lasă-l să se usuce, apoi cu un creion desenează un model pe care ți-l dorești. În final, ia un cuțit sau orice instrument cu care să poți rade vopseaua și urmează conturul creionat. Pentru că suprafața CD-ului reflectă spectrul culorilor când intră în contact cu lumina, partea răzuită (designul) va fi unul viu colorat și va avea culorile plasate diferit în funcție de cum cade lumina.

Decorațiuni florale

diy-rustic-mason-jar-sconce-5-500x336Sursa foto: Shelterness

Ca să ai vaze cu flori pe perete, în cazul în care nu ai prea mult spațiu de depozitare în casă, poți să te folosești de borcane sau sticle de vin. Vizitează un second hand și caută curele de piele, care sunt uzate (sau dacă ai deja e și mai bine), taie-le în bucăți suficient de mari încât să înfășoare odată borcanul și să rămână încă 5-6 cm de fiecare parte. Bate un cui într-o bucată de lemn și prinde un capăt al curelei în acel cui, asigurându-te că e bine prins. Apoi mai bate un cui în care să agăți celălalt capăt al curelei după ce pui borcanul, asigurându-te că e stabil și că e suficient de strânsă cureaua în jurul borcanului ca acesta să nu cadă. Pune apă și florile preferate și agață bucata de lemn pe perete!

Artă în oglindă

il_fullxfull.361670684_4es9Sursa foto: Polish the stars

Oops! Ai spart o oglindă? Uită de cei 7 ani de ghinion din superstiție! Ai noroc, acum poți să îți creezi propriul tablou abstract din bucățile de oglindă. Ia o tablă de polistiren sau plută și vopsește-o în culoarea dorită. Apoi lipește bucățile de oglindă spartă în așa fel încât să obții un design abstract. Agață-l pe perete și-acum te poți lăuda că nu ai spart oglinda aia din greșeală, ai făcut-o intenționat, ca să poți face decorațiunea asta!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *