logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 Trucuri pentru alimente de care trebuie să știi

Există câteva trucuri pe care le fac specialiștii pentru a menține mâncarea în cea mai bună formă a sa pentru mai mult timp. Așa că, dacă te întrebai de ce altora li se menține mai bine decât ție, am câteva răspunsuri să îți ofer.

Banane proaspete

banane proaspeteSursa foto: Grabworthy

Te-ai întrebat vreodată de ce bananele rămân proaspete și galbene în magazin, dar nu și în coșul tău cu fructe? Tot ce trebuie să faci ca să te asiguri că bananele tale vor sta galbene și frumoase mai mult timp este să legi coada acestora cu o bucată de folie de plastic. Astfel le vei prelungi viața cu până la 5 zile.

Ceapă fără lacrimi

taie-ceapa_20491168Sursa foto: © Sergey Skleznev

Dacă trebuie să mărunțești ceapă, dar ți-e groază de senzația de usturime pe care o vei simți în ochi alături de lacrimile provocate de aceasta, nu-ți fă probleme. Soluția e să pui tocătorul pe aragaz (cu focul închis) și să pornești hota. Astfel, vaporii care îți atacau ochii vor fi atrași de hotă și eliminați înainte să ajungă la ochii tăi.

Distinge ouăle

oua_64128633Sursa foto: © Fabiobalbi

Dacă ai uitat care e oul fiert și care e cel crud în frigider, ia-le pe amândouă și rotește-le pe masă. Cel fiert se va roti mult mai rapid decât cel crud. Totodată dacă vrei să afli cât de proaspete sunt ouăle din frigiderul tău, ia un recipient mai înalt și umple-l trei sferturi cu apă. Testează fiecare ou, băgându-l în apă/Dacă se duce la fund, înseamnă că e proaspăt. Însă, cu cât se apropie mai mult de suprafața apei, cu atât este mai vechi și există potențialul să se strice.

Biscuiții de casă

biscuiti-de-casa_62577185Sursa foto: © Bhofack2

Atunci când ai făcut biscuiți sau fursecuri de casă și musafirii tăi nu au reușit să îi devoreze pe toți, pune-i într-o pungă sigilabilă (cu fermoar) sau într-o caserolă cu capac și pune o felie de pâine lângă ei. Asta se explică prin faptul că biscuiții au un conținut de apă mai scăzut decât pâinea, iar când sunt puși împreună, pâinea se usucă, însă biscuiții primesc umezeala din pâine. Același principiu se activează atunci când pui un telefon scăpat în apă în orez, pentru că orezul absoarbe umezeala din telefon.

Lapte bătut într-un minut

lapte acruSursa foto: Simply Scratch

Există rețete de prăjituri care cer lapte bătut în loc de lapte normal. Însă ce se întâmplă când îți dai seama că ai uitat să îl cumperi? Simplu! Pui într-un pahar cu lapte normal o lingură de zeamă de lămâie. În câteva minute laptele își va modifica textura, devenind lapte bătut.

Chipsuri de ciocolată

bucati-de-ciocolata_43119672Sursa foto:  © Bhofack2

Dacă vrei să faci brioșe cu bucățele de ciocolată, nu e necesar să mergi la magazin să cauți bucățelele de ciocolată decorativă. E suficient să iei tableta ta preferată de ciocolată (fără cremă) și să o pui în congelator puțin. Când e tare, scoate-o de la rece, pune-o într-o pungă și bătucește-o cu baza mânerului unui cuțit până când firimiturile ajung la dimensiunea pe care ți-o dorești.

Usturoi curat

usturoi_43894549Sursa foto: © Somakram

Atunci când ai mai mult usturoi de curățat, nu te chinui să cureți fiecare cățel de usturoi în parte. Pune-i pe toți într-o caserolă cu capac, un borcan sau chiar două boluri. Prinde bine recipientul și scutură-l cu putere. În câteva mișcări, usturoiul se va desprinde de coajă, iar tu vei avea căței de usturoi curățați rapid și eficient.

Tort tăiat perfect

felii de tortSursa foto: Instructables

Dacă te-ai săturat ca tortul să se dezmembreze când bagi cuțitul în el ca să îl tai sau dacă toată crema din tort se lipește de cuțit, schimbă ustensila. Folosește ață dentară fără arome pentru a tăia torturile perfect de fiecare dată!

Bol comestibil pentru înghețată

bol comestibilSursa foto: Foodista

Tot ce trebuie să faci ca să ai boluri suficient de frumoase și impresionante la petrecerea pe care o dai, e să faci niște boluri comestibile. Cum? Simplu. Topește ciocolată, las-o să ajungă la temperatură dezmorțită, dar să fie încă lichidă și apoi pune-o într-un vas larg si putin adânc. Umflă niște baloane și leagă-le astfel încât să nu iasă aerul din ele. Introdu vârful fiecărui balon în ciocolată și apoi pune-l pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Când s-a întărit ciocolata, sparge baloanele și pune înghețata în noile tale boluri comestibile.

Hârtie de brioșe în băuturi

hartie pentru brioseSursa foto: Martha Stewart

Dacă dai o petrecere afară, folosește-te de hârtie pentru brioșe pentru a proteja băuturile de insecte. Poți chiar să perforezi o gaură în hârtie pentru un pai. Folosind hârtiuța pe post de capac, va asigura că nu intră nimic în băutura pregătită cu drag.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *