Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

13 activități de Crăciun care îți vor aduce bucurie

Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei. Întâlnirea cu familia, cu prietenii, cadourile, bradul, luminile, colindele și cântecele contribuie toate la frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul nu înseamnă doar belșug culinar și timp petrecut în casă cu familia și prietenii. Putem face activități și gesturi mărunte care contribuie la starea noastră de bine și a celor din jur. Iată o listă cu activități tocmai potrivite pentru Crăciun:

1. Scrie-i o scrisoare lui Moș Crăciun. Nu spune nimeni că doar copiii trebuie să îi scrie lui Moș Crăciun. Adulții de ce nu ar face-o? Scrie-i Moșului ce îți dorești și, cine știe, poate anul acesta îți va îndeplini dorințele.

2. Pune în fiecare colț al casei crenguțe de vâsc. Așa vei avea ocazia de a-i săruta mai des pe cei dragi din casă. Pe lângă faptul că atmosfera din casă va fi mai veselă grație vâscului.

3. Toți avem prieteni sau rude plecate în străinătate. Surprinde pe cineva drag de Crăciun cu un video-call. Îți va lua doar câteva minute. Gestul tău va fi un motiv  de bucurie pentru cel/cea care primește telefonul.

4. Crează împreună cu familia decorațiuni pentru brad. De exemplu, puteți lipi pe cartonașe fotografii cu membrii familiei.

5. Mergi la sanie sau la patinaj. Este un mod activ și distractiv de a-ți petrece după amiaza de Crăciun. Mai ales după masa copioasă de la prânz, puțină mișcare este indicată.

6. Bea o ciocolată caldă, acasă, împreună cu cei dragi.

7. Trimite cuiva un pachețel cu dulciuri preparate în casă. Trebuie să fie o persoană care nu se așteaptă să faci acest gest frumos. Poate fi casiera de la magazinul de pe colț, poștașul, un prieten pe care nu l-ai mai văzut demult, profesoara ta etc.

8. Trimite o felicitare, prin poștă, cuiva drag pe care nu l-ai mai văzut de foarte mult timp.

9. Donează jucării, dulciuri sau haine unei fundații care se ocupă de copii nevoiași.

10. Vizitează un centru pentru vârstnicii pe care nu îi mai caută familia. Du-le un mic cadou.

11. Decupează fulgi de zăpadă din hârtie și lipește-i pe fereastră.

12. Fă o mică petrecere cu familia sau prietenii în jurul bradului. Va fi o seară magică pentru toată lumea.

13. Ieși la o plimbare lungă, seara, cu familia ca să admirați cum sunt împodobite casele din oraș.

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *