Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

3 obiceiuri ale oamenilor creativi

Ți s-a întâmplat vreodată să trebuiască să petreci mult timp în încercarea de a găsi ideea perfectă pentru ceea ce ai nevoie, în timp ce alții pe care îi cunoști parcă scot idei bune pe bandă rulantă? Creativitatea e ca un mușchi – trebuie antrenată, de aceea îți voi împărtăși 3 obiceiuri ale oamenilor care reușesc să vină cu idei creative de fiecare dată, pentru ca, pe viitor, să devii și tu un astfel de om.

Oamenii creativi își ascultă visele

Da! Mă refer chiar la vise, acele „filmulețe” pe care le ai în timpul somnului. Încearcă să îți asculți visele, pentru că, fie că îți vine să crezi sau nu, acela este cel mai mare moment creativ al tău, iar tu nici măcar nu ești conștient de asta. Desigur, vei avea câteva momente în care te vei întreba de unde a venit acel vis ciudat din care nu ai înțeles nimic, însă e foarte posibil ca prin visele tale să se ascundă soluții creative la probleme din viața ta reală, așa că urmărește-ți visele mai atent.

Oamenii creativi pot acționa impulsiv

Impulsivitatea nu e întotdeauna un lucru bun, însă există momente în care e exact ceea ce ai nevoie pentru a rezolva o problemă. Încearcă să ignori, din când în când, acea parte din creierul tău care îți spune că ceea ce urmează să faci e irațional și că nu va funcționa (desigur, nu ignora asta când există consecințe serioase). Astfel, vei simți că te eliberezi de acea barieră care nu te lasă să îți dezvolți creativitatea și poate chiar vei reuși să descoperi pasiuni și talente noi.

Oamenii creativi acceptă necunoscutul

Un al treilea obicei pe care cei creativi tind să îl aibă e acela de a se simți confortabil în momentele „gri”, acele momente când pasul următor este încă incert. Ideea de bază din spatele acestui obicei e aceea cum că oamenilor creativi le place să acționeze spontan și să nu trebuiască să găsească de acum soluția pentru problema pe care o vor întâmpina peste 3 luni. Preferă să nu știe că peste 3 luni va exista o problemă. Încearcă să fii și tu conștient că nu poți controla toate situațiile, că uneori e mai bine să îți lași grijile deoparte pentru perioadele în care acestea chiar contează și astfel, vei reuși să îți descoperi latura creativă mult mai ușor.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *