Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cum sa iti eficientizezi diminetile
cum sa iti eficientizezi diminetile

4 lucruri pe care le poți face dimineața să scazi în greutate

Cu riscul de a greși, apreciez – cel puțin la nivel general – că toți iubim somnul (cu atât mai mult cu cât avem copii). Însă, dacă ai afla că trezitul devreme te ajută să scazi în greutate, ai prefera să elimini o oră de somn? Șansele sunt ca răspunsul la această întrebare să fie afirmativ. Cu toate că nimic nu se compară cu somnul pe tot parcursul zilei, nevoia de a ne trezi devreme și de a realiza o serie de obiective pe care ni le propunem este ceva mai accentuată. Dacă ești curios să afli cum ai putea să scazi în greutate cu doar un simplu truc, fii cu ochii pe următoarele sfaturi.

  1. Apasă butonul de snooze doar… o dată

Lipsa de somn este direct corelată cu o serie de hormoni care, în anumite situații, pot avea un impact negativ asupra metabolismului. Când suntem privați de somn, sistemul nostru metabolic nu procesează în mod normal, motiv pentru care tânjim pentru mai mulți carbohidrați, ceea ce la un moment dat conduce la obezitate în rândul adolescenților și al adulților tineri. De aceea, chiar dacă este extrem de important să ne trezim dimineața, putem apăsa o dată butonul de snooze și să ne bucurăm de câteva minute în plus de somn.

  1. Apreciază razele soarelui

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci atunci când te ridici din pat este să deschizi jaluzelele sau perdelele și să lași soarele să strălucească asupra ta. Expunând-te la lumină dimineața devreme, spre deosebire de mai târziu, îți va îmbunătăți sincronizarea ceasului biologic cu cel al naturii, ceea ce înseamnă că vei avea un program natural și constant de somn. Acest lucru conduce, mai departe, la un metabolism mai eficient care, la rândul său, te va ajuta să pierzi în greutate.

  1. Mănâncă proteine

O mulțime de oameni sar peste micul dejun, dând vina că nu le e foame – însă sunt foarte conștienți de faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Adevărul este că această activitate îți conferă mult mai multă energie pentru a-ți începe ziua într-un mod optimist și, de asemenea, te va ajuta să reziști la tentațiile gastronomice pe tot parcursul zilei.

  1. Hidratează-te

Apa rece cu gheață pe stomacul gol, imediat după trezire, este un remediu excelent pentru balonare și pentru a-ți revitaliza metabolismul. Pe de altă parte, și apa călduță cu lămâie este la fel de eficientă, întrucât s-a demonstrat faptul că ajută la reducerea celulitei și la arderi mai rapide.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *