Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
canale de youtube
canale de youtube

5 canale de Youtube cu livestream-uri de muzică

În ultimii ani am fost martorii unei creșteri considerabile a fenomenului livestream. Principala platformă din acest câmp rămâne Twitch, cumpărat în vara anului 2014 de către Amazon și care are în prezent un număr de peste 100 de milioane de utilizatori unici activi. Vizând în special segmentul gaming, Twitch își ține concurenții la o distanță considerabilă. Cu toate acestea, tot mai multe servicii de video hosting urmăresc să dezvolte această latură online; dintre ele, cele mai importante sunt Youtube și Facebook.

Lansarea live streaming-ului pe Youtube nu a fost fără dificultăți, integrarea sa pe o nouă platformă fiind problematică. Creatorii de conținut existenți s-au poziționat inițial împotriva includerii unei categorii noi, iar cei care vedeau în aceasta o oportunitate de dezvoltare au fost dezamăgiți de instrumentele necorespunzătoare puse la dispoziție.

În timp, segmentul a evoluat, principalul motiv al acestei creșteri fiind capacitatea de adaptare la o nouă formă de live streaming. În acest fel poate fi explicată și dezvoltarea unor canale sau playlist-uri care oferă livestream-uri continue de muzică, 24 de ore din 24. Într-un format asemănător celui radio, ele oferă diversitate și calitate, putând fi adaptate stării tale de moment.

  1. (Above & Beyond)

Ajuna Radio este livestream-ul canalului de Youtube al celor de la Above & Beyond, un grup de muzică electronică compus din Tony McGuinness, Jono Grant și Paavo Siljamäki. Renumiți atât pentru muzicalitatea și liricalitatea versurilor lor, cât și pentru atenția care o acordă creării melodiilor, trio-ul a produs numeroase albume esențiale ale scenei EDM.

Casa de discuri deținută de aceștia poartă numele de Ajunabeats și înglobează artiști importanți ai genurilor muzicale trance, progressive și melodic big room, cum ar fi Andrew Bayer, Arty, Andy Moor, Kyau & Albert, Seven Lions, Gabriel & Dresden, Oliver Smith și Ilan Bluestone. Pe aceștia și pe mulții alții îi poți asculta pe Ajuna Radio, lansat în urmă cu doar câteva luni.

Artiștii casei proprii de discuri au prioritate, dar în cadrul livestream-ului poți auzi și melodiile unor DJ importanți ai muzicii trance. Pentru că Above & Beyond promovează muzica lor în toate colțurile lumii, aici poți întâlni și comunica pe chat cu diferiți fani ai acestora sau ai sunetului din aceste genuri muzicale.

  1. (Monstercat: Uncaged)

Disponibil 24 de ore din 24, Uncaged Radio este livestream-ul canalului de Youtube al casei de discuri Monstercat. Înființată în anul 2011 de către doi studenți din Ontario – Mike Darlington și Ari Paunonen, ea reprezintă o companie independentă de muzică electronică, care a înregistrat o creștere rapidă în scena EDM.

În anul 2017, ea a primit nu mai puțin de 5 premii, din partea unor organizații prestigioase cum ar fi DJ Mag, Dancing Astronaut și Billboard. De-a lungul anilor, Monstercat a lansat artiști importanți ai muzicii electronice, printre care Krewella, Gareth Emery, Modestep, Infected Mushroom, Vicetone și Pegboard Nerds.

Desigur, din playlist-ul livestream-ului fac parte și aceștia, însoțiți de toți producătorii cu care compania a colaborat. Spre deosebire de Ajuna Radio, Uncaged Radio nu se centrează pe muzica trance, ci difuzează genuri diverse. Melodiile sunt caracterizate de un bass și un drop mai puternic, urmărind astfel să îți ofere energia de care ai nevoie.

  1. (Cafe Music BGM channel)

Cafe Music BGM Station este un serviciu de distribuție online a muzicii dedicat business-urilor. În prezent, aceasta deține și un canal de Youtube cu mai multe livestream-uri axate pe diferite tipuri de muzică, printre care Relaxing Jazz & Bossa Nova Music Radio, Relaxing Jazz Piano Radio și Happy Summer Cafe Music Radio.

În cadrul lor ai posibilitatea să asculți muzică originală, relaxantă, perfectă pentru o zi ploioasă sau pentru orele de studiu și muncă. În fiecare lună sunt produse melodii în cadrul unei sesiuni de înregistrări, canalul dispunând în prezent de 5,000 de piese, utilizate în reclame, filme, hoteluri și restaurante din toată lumea.

  1. (ChilledCow)

ChilledCow este un canal de Youtube lansat în luna martie a anului 2015 în scopul promovării producătorilor talentați și mai puțin cunoscuți ai unui gen mai calm al muzicii hip-hop. Îndeplinirea acestui obiectiv a însemnat construirea unui livestream care să funcționeze continuu.

Succesul său este considerabil, utilizatorii lăudând adeseori muzica difuzată și interacționând activ pe chat-ul existent în cadrul channel-ului. În mod similar radioului Relaxing Jazz & Bossa Nova Music Radio, melodiile difuzate aici urmăresc încurajarea relaxării și ușurarea studiului sau a muncii. O zi liniștită poate fi completată perfect de acest canal de Youtube.

  1. (ChillYourMind)

Muzica relaxantă este ceea ce definește și ChillYourMind Radio. În cazul acestuia însă, ritmurile chill nu sunt oferite de muzica jazz, soul sau hip-hop, ci de genuri precum tropical house și deep house.

ChillYourMind reprezintă un blog audiovizual de promovare a muzicii și o casă de discuri, în componența căreia intră și un canal de Youtube. În cadrul acestuia poți urmări un livestream disponibil non-stop, care urmărește difuzarea producătorilor talentați din zona stilurilor menționate anterior.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Picture of Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *