Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
canale youtube de business
canale youtube de business

5 canale de Youtube de business care merită să le urmărești

Evoluția spațiului online și dezvoltarea tehnologică au asigurat accesibilitatea informației și rapiditatea circulației acesteia. Unul dintre sectoarele care au profitat cel mai mult de procesul revoluției informaționale este cel de business.

Dacă în trecut antreprenorii erau nevoiți să culeagă cunoștințele din cărți de specialitate sau prin participarea fizică la evenimente, în prezent aceștia au nenumărate surse de informare. Una dintre ele este Youtube, platforma găzduind numeroase canale de business, dedicate în principal afacerilor mici, dar și celor medii.

Conținutul video crește în popularitate în fiecare an, iar Youtube reprezintă o sursă bogată de educație gratuită. Având în vedere numărul ridicat de canale din care poți să alegi, este ușor să te pierzi în această lume. Există însă câteva channel-uri proeminente care te pot ajuta să afli mai multe despre business, atât dintr-o perspectivă practică, cât și teoretică.

1. TED / TEDx Talks

Unul dintre cele mai populare canale dedicate antreprenorilor, TEDx Talks, promovează video-uri ale unora dintre cei mai importanți gânditori și dezvoltatori din prezent. Channel-ul se centrează pe subiecte educaționale, acoperind o gamă largă de teme.

TEDx Talks este recomandat oricărui antreprenor care dorește să obțină perspective diferite asupra problemelor diverse din întreaga lume. El inglobează discursurile conferințelor TED din întreaga lume, acoperind numeroase domenii de interes, dintre care cel business ocupă un loc central.

Dacă urmărești să îți îmbogățești cunoștințele existente, dar și să dezvolți noi direcții de progres, îți recomandăm să urmărești cu încredere TEDx Talks.

2. Entrepreneur

Similar canalului TEDx Talks, Entrepreneur are un focus detul de larg, video-urile sale prezentând idei din zona business-urilor mari, trenduri actuale, dar și sfaturi punctuale dedicate antreprenorilor și afacerilor mici.

Cea mai mare parte a conținutului este similar celui existent în revista fizică, accesibilitatea acestuia fiind însă mai mare. Aici poți găsi cele mai noi știri din domeniul business, interviuri cu experți din diverse industrii și strategii de dezvoltare a afacerilor mici și mijlocii.

Entrepreneur este locul perfect unde poți găsi idei inspiraționale ale unor noi întreprinzători, dar și concepte clasice din sectorul economiei.

3. Harvard Business Review

Hardvard Business Review reprezintă unul dintre cele mai utile canale dedicate liderilor și managerilor business-urilor de diferite dimensiuni, creat de prestigioasa Harvard Business School. Channel-ul reprezintă varianta online a revistei cu același nume, apărută pentru prima dată în anul 1992.

Video-urile acoperă o gamă largă de teme relevante pentru diferite industrii, funcții de management și locații. Cele mai importante dintre acestea sunt subiectele legate de leadership, strategie, negociere, marketing, finanțe și resurse umane.

Harvard Business Review este o sursă de informație importantă atât pentru noi antreprenori și specialiști din diferite industrii, cât și pentru cei care vor să se mențină la curent cu ultimele noutăți și idei din industrii variate.

4. Marie Forleo

Unul dintre cele mai populare channel-uri private de Youtube din domeniul business este cel deținut de Marie Forleo. Utilizând carismă și inteligență, ea oferă fanilor săi sfaturi în legătură cu viața profesională, dar și personală.

Fiind un expert în marketing și branding, Marie Forleo realizează atât video-uri scurte, cât și lungi încărcate de informații utile pentru antreprenori. Una dintre cele mai importante caracteristici a canalului ei de Youtube este axarea sa pe dezvoltare personală și pe sfaturi practice, care pot fi urmate de fiecare dintre noi.

Urmărind acest channel, ai șansa să vezi interviuri inspiraționale, să primești sfaturi în legătură cu construirea unui business de impact și să te antrenezi pentru a fi mai productiv și a depăși obstacolele cu ajutorul experienței antreprenoriale.

5. Stanford Graduate School of Business

A doua universitate americană care deține un canal important de business este Stanford Graduate School of Business. Misiunea centrală a acesteia este lansarea ideilor ce pot să avanseze înțelegerea managementului în genere, și dezvoltarea pe baza acestora a unor lideri capabili să schimbe lumea.

Canalul lor de Youtube reprezintă o sursă bogată de cursuri de business de cea mai înaltă calitate, prezentate atât de studenți prolifici ai universității, cât și de figuri importante din industrie. El conține peste 1000 de video-uri, multe dintre acestea fiind mai lungi de 30 de minute.

Subiectele dezbătute privesc atât viața profesională, cât și cea personală, unul dintre cele mai importante principii ale instituției fiind legat de importanța îmbinării lor eficiente.

6.  London Real 

 

 

 

 

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *