logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care e bine să le spui când mergi la interviu

Ştim cât e de greu să mergi la un interviu şi să te bazezi doar pe răspunsurile prompte, spontane, care uneori îţi pot face mai mult rău decât bine. Chiar dacă ai fost la multe interviuri, 2 interviuri nu sunt niciodată la fel, oamenii angajaţi la resurse umane nu sunt aceiaşi, companiile au alte pretenţii, aşa încât nu poţi nici să înveţi pe de rost „răspunsuri deştepte” fiindcă trebuie să te mulezi la faţa locului însă sunt câteva lucruri care trebuie să le spui la fiecare interviu şi care cu siguranţă vor da bine şi te vor ajută să obţii slujba mult dorită. De asemenea este bine ca inainte de interviu, să-ti faci un CV corect pentru a-ți crește șansele de agajare.

Dintre lucruri care trebuie să le spui la fiecare interviu iti recomandam:

Lucruri despre companie
Mulţi oameni merg la interviu şi vorbesc doar despre ei, chiar şi la întrebarea „de ce îţi doreşti să lucrezi pentru noi” spun motivele pentru care doresc cu disperare să aibă un job (fiincă au rate, fiindcă sunt cei mai buni, fiindcă au nevoie de experienţă etc) în loc să vorbească despre companie (fiindcă e o firma de renume şi ar da conta enorm pentru experienţă mea profesională, fiindcă compania voastră are istorie … şi o ştiu de când eram copil, etc) adică să laşi impresia că ştii bine compania şi ai fi onorat să lucrezi pentru ei.

Lasă impresia că eşti o persoană motivată
Un om care iubeşte ceea ce face şi care are nevoie de acest job este o persoană motivată iar directorii caută oameni care vor să fie treaba bine făcută, care vin cu iniţiative, care îndeplinesc sarcinile în timp şi chiar mai mult decât li se cere şi pentru toate asta caută oameni care sunt dispuşi să le facă cu plăcere. Nici un patron nu doreşte să angajeze o persoană înfiptă, ursuză, care execută la comandă şi pleacă acasă la ora 5 fix.

Printre altele subliniază că iubeşti să lucrezi în echipă
Vezi tu, companiile multinaţionale şi chiar înteprinderile mici lucrează în echipă, chiar dacă fiecare îşi face treaba individual, lumea din jur are nevoie de muncă ta pentru a putea face treaba lor sau chiar mai mult se lucrează non-stop în echipa aşa încât trebuie să fi o persoană foarte maleabilă şi înţelegătoare. E un plus dacă subliniezi că iubeşti muncă în echipa, că îţi place să interacţionezi cu oameni pasionaţi de acelaşi lucru că şi ţine, doreşti să înveţi de la ei şi eşti dispus să lucrezi pe proiecte în echipa.

Fi cu zâmbetul pe buze
Nu un zâmbet idiot ci un zâmbet sincer. Angajatorii doresc oameni pozitivi, fericiţi, care iubesc ceea ce fac şi sunt capabili să îi facă şi pe cei din jur să le placă aşa că fi unul din oamenii deschişi şi zâmbitori şi vei avea un mare avantaj faţă de restul personalor ce merg la interviu.

Spune-le că eşti mereu dornic să înveţi lucruri noi
Dacă te întreabă în cadrul interviului dacă eşti gata să lucrezi pentru ei ţine minte să răspunzi că eşti mereu dornic să înveţi lucruri noi. Astfel le vei sugera că eşti stăpân pe ţine, că ştii multe dar eşti dornic să înveţi şi mai multe şi să te alături companiei.
Sperăm că ponturile noastre să va folosească şi să mergeţi încrezători la următorul interviu.

De asemenea, este recomandat să fi dispus de un internship inainte de angajare. Vezi cu ce te ajută un internship.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *