Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Birou organizat
Birou organizat

6 sfaturi pentru a avea mereu biroul ordonat și îngrijit

Un spațiu de birouri curat reprezintă o necesitate pentru a-ți desfășura activitatea într-un mod corespunzător. Este locul unde petreci cel puțin 40 de ore în fiecare săptămână, timp în care trebuie să te concentrezi pe productivitatea ta și a echipei tale. Aceasta este una dintre cauzele pentru care, curățenia biroului este trecută uneori cu vederea.

Chiar dacă responsabilitatea pentru curățenia biroului tău este delegată unei firme specializate în domeniu, acest fapt nu schimbă cu nimic datoria ta pentru menținerea curățenie în spațiile în care îți desfășori activitatea. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta pentru a întreține această curățenie în biroul tău și nu numai.

  1. Organizează-ți spațiul de lucru

Una dintre marile probleme pe care o poți întâlni pe birouri este grămada de hârtii și dosare aruncate peste tot, în unele cazuri chiar și pe jos. Pentru a evita această dezordine, fiecare birou ar trebui să aibă diferite rafturi și sertare care să ajute la depozitarea tuturor documentelor într-un mod organizat. Un birou organizat este unul productiv, iar acest fapt îți va ușura munca găsirii documentelor importante de care ai nevoie.

  1. Curăță aparatele electronice din birou

Praful este atras de dispozitivele electronice. Acesta este și motivul pentru care el este mult mai vizibil în jurul acestora. Utilizează regulat o lavetă moale cu microfibre pentru a curăța ecranele, calculatoarele, laptop-urile și alte astfel de dispozitive prezente în birou.

  1. Evită să mănânci la birou

Când ești foarte ocupat, știm că îți este mai ușor să îți servești prânzul în timp ce mai scrii ceva la calculator. Cu toate acestea, mâncatul la birou garantează un spațiu de lucru dezordonat, deoarece firimiturile sau chiar lichidele pot pătrunde în tastatură iar în timp, bacteriile vor începe să se acumuleze.

  1. Aruncă ceea ce nu folosești

Primul pas în această etapă este selectarea obiectelor, documentelor și a consumabilelor de care ai nevoie cu adevărat. Apoi, după ce ai ales ce utilizezi zilnic, poți identifica și care sunt obiectele care nu îți sunt necesare și de care trebuie să te scapi.

  1. Aerisește biroul de mai multe ori pe zi

Pierdutul concentrării este un primul semn care îți amintește să deschizi fereastra pentru câteva minute. Calitatea aerului dintr-o încăpere îți influențează în mare parte puterea de concentrare, de aceea trebuie să ai mare grijă de acest aspect. Toate dispozitivele electronice dintr-o cameră, dar și pereții sau mobilierul contribuie la poluarea aerului din interior. Asigură-te că aerisești fiecare cameră din birou cel puțin 10 minute în fiecare dimineață, dar și pe parcursul zilei, de câte ori este nevoie.

  1. Du gunoiul

Pentru că tu lucrezi la birou, trebuie de asemenea să acorzi atenție curățeniei. Chiar dacă compania în care lucrezi colaborează cu o firmă specializată în servicii de curățenie, contribuie și tu într-o mică măsură la menținerea unui mediu curat și plăcut. Nu lăsa gunoiul să se strângă. Pentru a avea un birou curat, asigură-te că îl arunci în mod regulat.

Menținerea curățeniei și ordinii într-un birou nu este deloc o sarcină greu de realizat. Un birou curat le arată clienților tăi că spațiul este bine îngrijit. Mai mult, personalul devine mulțumit cu mediul în care își desfășoară activitatea, crescând astfel productivitatea acestuia.

Crezi că serviciile unei firme de curățenie profesională pot face diferența și în firma ta? Alege un pachet cu servicii personalizate pentru afacerea ta aici.

Cover - via Shutterstock.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *