logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cascada Bigăr-Caraș-Severin

România se poate lăuda cu peisaje și zone turistice unice în lume, însă acestea nu sunt, de cele mai multe ori, promovate așa cum se cuvine.

Undeva în Munții Aninei, în cadrul Parcului Natural Cheile Nerei-Beușnița, se află o capodoperă a naturii a cărei imagine a început să facă înconjurul lumii. Vorbim despre Cascada Bigăr situată pe Valea Minișului, la 12 kilometri de localitatea Bozovici din județul Caraș-Severin.

Un fapt interesant este acela că arealul unde se află cascada este traversat de paralela de 45°, ceea ce înseamnă că se află exact la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Site-ul „The World Geography”  a desemnat această minunăție care încânta la superlativ privirea ca fiind cea mai frumoasă cascadă din lume. Până și cei de la Huffington Post au elogiat această zonă plină de farmec din țara noastră astfel că mulți oameni s-au putut bucura de imaginile care au reușit să o propulseze pe primul loc în topul celor mai  frumoase cascade din lume.

Însă probabil vă întrebați de ce este atât de deosebită această zonă. Răspunsul va veni numai dacă veți privi o fotografie, și chiar dacă noi nu putem descrie în totalitate frumusețea locului, vom încerca un scurt demers în acest sens.

Cascada Bigăr arată precum un peisaj dintr-o poveste cu zâne. Apa izvorăște de la 200 de metri și cade pe o stânca acoperită de mușchi, iar apoi se varsă în albia râului Miniș. La lumina soarelui, apa care curge cu rapiditate de pe acea stâncă, oferă privitorilor un spectacol de culori, fiind parcă un curcubeu aflat în continuă mișcare.

Turiștii care doresc să ajungă în această locație, odată ajunși în apropierea cascadei, trebuie să caute un indicator pe care scrie „Paralela 45-Popasul turistic Bigăr” situat pe ruta Anina-Bozovici.

Chiar dacă zona nu este amenajată, aici fiind doar un vechi popas de care nu s-a mai ocupat nimeni, sălbăticia locului îi conferă o aură aparte care ar trebui să transforme arealul într-o adevărată destinație turistică pentru iubitorii de natură.

România are numeroase zone care sunt extrem de frumoase, însă multe dintre ele nu sunt cunoscute de publicul larg, ceea ce înseamnă o mare pierdere pentru toată lumea. Dezvoltarea turismului în acele zone ar fi un câștig imens pentru oricine, așadar ar trebui să începem să promovăm ceea ce considerăm noi demn de vizitat.

Dragi cititori, în cazul în care mai știți zone extrem de frumoase și mai puțin cunoscute, vă rugăm să folosiți secțiunea de comentarii, pentru a afla și noi despre ceea ce merită văzut în țara noastră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.