logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce limbi străine sunt la modă?

În ziua de azi nu ai șanse foarte mari la angajare dacă nu cunoști cel puțin o limbă străină la un nivel mediu sau avansat. De aceea, este important să înveți limbile de circulație internațională din timp. Însă cerințele angajatorilor în materie de limbi străine se schimbă constant. În momentul de față cunoașterea limbii engleze este considerată o cunoştinţă de bază și nu un atu. Asta înseamnă că trebuie să înveți și alte limbi străine pentru a avea un plus față de ceilalți candidați pe postul tău. Iată care sunt limbile străine la mare căutare.

Limba germană

Limba germană se situează pe poziția cu numărul doi în topul celor mai căutate limbi străine la angajare (în România), prima limbă cerută fiind engleza. Nu este de mirare că această limbă este cerută de angajatori în momentul în care este limba vorbită de cei mai mulți europeni ca limbă maternă (18%). În România, limba germană este predată în unele școli ca a doua limbă modernă, în locul limbii franceze.

Limba franceză

Limba franceză este considerată limba diplomației și este vorbită în toate importantele centre politice europene (Bruxelles, Belgia; Strasbourg, Franța; Louxembourg). Dacă vrei să urmezi o carieră într-un domeniu care este apropiat sau care interacționează cu aceste centre politice, îți va fi cerută limba Franceză. În școlile românești, limba franceză este cel mai des întâlnită a doua limbă modernă predată.

Limba italiană

Companiile multinaționale din România caută vorbitorii de limba italiană pentru că există clienți din acea zonă. Partea bună e că limba italiană nu e foarte greu de învățat pentru români, având în vedere că atât româna, cât și italiana au la bază limba Latină.

Limba spaniolă

Spaniola e o limbă foarte răspândită în lume datorită coloniștilor, așa că nu e de mirare că este una dintre cele mai căutate limbi străine. Având posibilitatea să comunici cu oameni din întreaga lume este o aptitudine extrem de apreciată de mulți angajatori.

Limbile nordice

Cu cât limba pe care o vorbești este mai rară, cu atât ești mai valoros pentru angajator și există competiție mai mică pentru un post. Limbile nordice precum olandeza, suedeza, norvegiana sau finlandeza nu sunt limbi rare, însă există puțini vorbitori fluenți în aceste limbi în România.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *