Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai iconice perechi de pantofi

Pantofii sunt o parte importantă din oricare ținută și ajută la formarea unui outfit potrivit, în funcție de stilul pe care îl dorește acea persoană. Așa cum geaca de piele roșie ne duce cu gândul la Thriller-ul lui Michael Jackson sau rochia albă cu decolteu adânc la Marilyn Monroe, tot așa și diverse stiluri de pantofi ne duc cu gândul la diverse personaje sau personalități cunoscute. Iată câteva dintre acestea:

Pantofii rubinii

pantofi-rubinii_47415059

Sursa foto: © Rafael Ben-ari

Probabil cea mai ușoară asociere de făcut este cea între pantofii rubinii și Dorothy din Vrăjitorul din Oz. Faimoasa pereche de papuci a apărut pentru prima dată în ecranizarea povestirii, pentru a profita de avansurile tehnologice și filmatul în culori. În carte, perechea de pantofi pe care Dorothy o purta era argintie. Azi, există 4 perechi de pantofi dintre cele care au fost folosite la filmarea acestei pelicule.

Pantofii de sticlă

pantofi-din-sticla_59619903

Sursa foto: © Dollatum Hanrud

Nimeni nu e mai în măsură decât Cenușăreasa să poarte o pereche de pantofi din sticlă. Aceștia au fost atât de bine întipăriți în imaginarul colectiv încât mulți designeri au încercat să creeze o asemenea pereche de pantofi. Printre aceștia se numără și faimosul Christian Louboutin, a cărui variantă avea tocul acoperit cu cristale și motive cu fluturași.

Pantofii Mary Jane de la Manolo Blahnik

pantofi-manolo_30608539

Sursa foto: © Jodiejohnson

Orice fashionistă știe de pantofii Manolo, însă mai cu seamă va știi una care o idolatrizează pe Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) din serialul de mare succes Sex and the City. După ce aceasta a făcut cunoscută pasiunea ei pentru pantofi și a numit pantofii Mary Jane „un mit urban al papucilor” în episodul intitulat „A Vogue Idea”.

Pantofi din piele întoarsă, albaștrii

pantofi-piele-intoarsa_50909747

Sursa foto: © Gorvik

Există și un cântec legat de această pereche de papuci, „Blue Suede shoes”. Piesa a fost cântată și de Elvis Presley, ca un cover, în 1956. Acesta a și purtat o astfel de pereche de papuci, făcând asocierea mai puternică. Pantofii au fost primiți de la mafiotul din Memphis, Joe Esposito, și au fost vânduți la o licitație pentru 50.000 de lire sterline în luna decembrie 2013.

Bascheți Converse roșii

tenesi-converse_658802

Sursa foto: © Sascha Dunkhorst

Nebunia pentru bascheți și teniși Converse a devenit mai intensă odată ce al zecelea Doctor Who (David Tennant) a apărut în peisaj. Acesta i-a asortat unui costum bleu casual, iar trendul a fost adoptat de întreaga lume.

Tu ce perechi faimoase de papuci cunoști?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *