logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai mari parade de Crăciun

De-a lungul vremii, paradele de Crăciun au devenit o adevărată tradiție în unele părți ale lumii. Știi care sunt cele mai cunoscute dintre ele?

Toronto, Canada

christmas-parade-toronto_62424996

Sursă foto: © Lucy Cherniak

Prima ediție a paradei datează încă din iarna lui 1905 și are mai mereu loc în cea de a doua jumătate a lunii noiembrie. Anual, adună aproape peste 2000 de participanți și multe caruri.

Newport Beach, SUA

newport

Sursă foto: Lamag.com

Aceasta este una dintre paradele care în ultimii ani captează din ce în ce mai mulți tineri. S-a transformat într-un spectacol pe apă, plin de distracție și de lumini.

Londra, UK

Hundreds of revellers dressed in Santa outfits assemble around Trafalgar Square in central London December 15, 2012. The annual 'Santacon' is a Christmas parade that traditionally takes place in London one Saturday every December. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SOCIETY CITYSCAPE)

Sursă foto: Aljazeera.com

Pentru o perioadă lungă de timp, Londra nu a avut o paradă de Crăciun. Asta s-a datorat celorlalte ocazii din lunile de iarnă în care lumea iese în stradă. În ultima vreme, parada are loc în primul weekend din Noiembrie.

Adelaide, Australia

54657423.31AdelaideChristmasPageant1

Sursă foto: Pbase.com

Această paradă are loc tot în Noiembrie și este aproape cea mai mare din lume. Aproape 400.000 de spectatori sunt dornici să se distreze și să vadă lucrurile cu care organizatorii au de gând să îi impresioneze.

Graz, Austria

graz-christmas-parade_63028766

Sursă foto: © Tibisan

Una dintre cele mai neobișnuite parade de Crăciun are la bază tradiția din munții Alpi. În Austria, Moș Nicolae este opusul lui Krampus, cel care trebuie să îi pedepsească pe copiii obraznici. Festivalul este plin cu Krampuși și alți monștri.

Lumea Disney, SUA, Japonia și Franța

disney-christmas-parade_49514984

Sursă foto: © Bukki88

De câteva decenii, cei de la Disney delectează copiii cu stilul lor inedit. Caractere precum Mickey și Minnie Mouse, Donald Duck, Elsa și Goofy îi impresionează anual pe toți cei care își fac timp să viziteze parcul în perioada rece a anului.

Peoria, SUA

peoria

Sursă foto: Centralillinoisproud.com

Se pare că aceasta este și cea mai veche dintre paradele din perioada Crăciunului. Prima ediție a avut loc în 1887, iar oamenii costumați în fel și chip blochează anual străzile din Peoria în timpul marșului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *