logo
Generic filters
Exact matches only

Cheile Bicazului

Între județele Neamț și Harghita se găsește una dintre minunile create de natură și asupra căreia omul nu a intervenit mai deloc. Cheile Bicazului îți inspiră impresia măreției naturii încă de la prima vedere și te vor face să te gândești să revii.

Vârfurile muntoase din jurul râului Bicaz au înălțimi considerabile, unele depășind 1000 de metri (Piatra Altarului- 1120 de metri, fiind cel mai înalt). Lungimea pe care Cheile se întind este de 8 kilometri, împărțiți în două sectoare egale: Cheile Mari și Cheile Mici. Această creație a naturii s-a realizat pe parcursul a câtorva zeci de milioane de ani. Râul Bicaz și afluenții săi au săpat în roci și în masa de calcar tot ceea ce astăzi se poate vedea.

Drumul este însoțit pe parcursul celor 8 kilometri de pereți-stâncă foarte înalți, de 300- 400 de metri. Aceștia lasă o impresie copleșitoare asupra celor care ajung să viziteze zona.

Acest obiectiv le este recomandat și împătimiților de alpinism și cățărări montane. Pereții verticali fac zona să fie potrivită atât pentru cei experimentați, dar și pentru cei care se consideră începători în aceste sporturi.

View this post on Instagram

#cheilebicazului

A post shared by Magda Sauciuc (@magdasauciuc) on

Drumul are foarte multe serpentine, care te vor impresiona prin priveliștile pe care ți le oferă. De asemenea, există și un tunel de aproape 60 de metri (al treilea tunel ca lungime din țară). Inițial, șoseaua a fost concepută ca fiind un drum militar, însă importanța geografică a zonei a transformat-o în una dintre cele mai utilizate căi de transport dintre Moldova și Transilvania.

Situat la granița dintre județele Neamț și Harghita, obiectivul turistic nu este clar delimitat și în prezent constituie unul dintre subiectele disputei dintre autoritățile celor două unități administrative.

Cheile se află pe drumul care leagă orașele Bicaz (31 de kilometri) și Gheorgheni (25 de kilometri). Acesta este unul dintre motivele pentru care în zonă veți găsi o populație impresionantă de maghiari și de produse tradiționale lor.

Aproape de Cheile Bicazului puteți găsi lacul Izvorul Muntelui (considerat ca fiind printre cele mai mari lacuri din țară), Lacul Roșu (care are un aspect unic în țară și este învăluit de foarte multe mistere și legende), iar la aproape 50 de kilometri se află orașul Piatra-Neamț.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *