logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cinci motive să vizitați Moscova

moscova3

Dacă de obicei când vine vorba despre vacanțe atenția ne este îndreptată spre locuri cât mai exotice, însorite și cu apă sau spre vestul Europei, poate că este momentul să privim și spre est.

Moscova este una dintre principalele atracții turistice din Rusia. Cu o populație de 11,5 milioane de locuitori, Moscova este cel mai populat oraș din Rusia. Este situat pe râul omonim și are o suprafață de 878 kilometri pătrați. Este unul dintre cele mai mari orașe din lume și una dintre destinațiile turistice care trebuie văzute cel puțin o dată în viață.

Iată ce trebuie văzut în capitala Rusiei:

Kremlinul

kremlin_7613802

Sursa foto: © Sergey Kelin

Oricine este întrebat ce știe despre Moscova, primul lucru care îi vine în minte este Kremlin. Complexul este situat în centrul Moscovei, lângă Piața Roșie și este format din patru catedrale, patru palate, un zid și multe turnuri.

Piața Roșie

piata-rosie_26969

Sursa foto: © Galina Barskaya

Este probabil al doilea cel mai cunoscut obiectiv turistic din capitala Rusiei. Este cea mai mare piață din oraș, din acest punct pornesc toate străzile din oraș, practic este kilometrul zero al Moscovei. Este locul de unde turiștii pot cumpăra suveniruri, produse tradiționale, bijuterii lucrate manual și obiecte de vestimentație.

Catedrala Sfântului Vasile

catedrala-sfantul-vasile_65140497

Sursa foto: © Reidlphoto

Este situată în apropierea Pieței Roșii și este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice religioase din capitala Rusiei. Este un simbol al arhitecturii ruse tradiționale, are un aspect impresionant și viu colorat, mai ales datorită cupolelor în formă de bulbi de ceapă viu colorate.

Metroul

metrou-moscova_1779335

Sursa foto: © Pavel Losevsky

Este unul dintre cele mai vechi din lume. Dacă ajungeți în Moscova trebuie să călătoriți cu metroul. Construcția rețelei de transport subterane din capitala Rusiei a început în 1930, are o  rețea de 250 de kilometri și este una dintre cele mai utilizate din lume din punct de vedere al numărului de pasageri. Nota distinctă a metroului din Rusia este existența statuilor din fiecare stație.

Parcul Kuskovo

parcul-kuskovo_21665996

Sursa foto: © Igor Besedin

Este situat la 12 kilometri de Kremlin. Are o grădină asemănătoare cu cea de la Versailles, un conac care datează din secolul al XVII-lea, cu un lac în față, o grotă, o biserică și o colecție unică de vase de ceramică.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *