logo
Generic filters
Exact matches only

Cum îngrijești un brad de Crăciun la ghiveci

Dacă anul acesta te-ai hotărât să scapi de bradul de plastic și să treci la unul natural, ai luat o decizie bună și care va încânta toată familia. Având în vedere că marile magazine de bricolaj oferă brazi naturali, tăiați cu toate actele în regulă, nu trebuie să îți faci griji că pădurea este defrișată din cauza ta. Brazi mai poți găsi și în piețele special amenajate, unde dacă nu ești sigur de proveniența acestora, poți cere un document atestator, după care poți pleca liniștit cu bradul acasă. Însă, ce ai zice dacă ți-am propune un brad în ghiveci, pe care să îl plantezi la începutul primăverii și de care să te bucuri tot anul?

Ideea de a avea un brad de Crăciun în ghiveci este relativ nouă, însă are un impact puternic, mai ales pentru cei care își doresc să aibă un brad natural de Crăciun, dar își fac griji de defrișarea pădurilor. Dacă și tu te încadrezi în această categorie sau pur și simplu vrei să plantezi un brad în fața casei, îți recomandăm să îți iei unul, mai ales că piața s-a aliniat la cererile clienților și au pus la vânzare numeroase tipuri și dimensiuni. Dar odată cumpărat, acest tip de brad trebuie îngrijit mai cu atenție, pentru că riști să se usuce, iar la primăvară să nu mai ai ce planta.

Bradul trebuie introdus în casă treptat

Știm, un brad de Crăciun este foarte frumos și abia aștepți să îl împodobești. Însă, nu face greșeala de a-l băga în casă din moment ce l-ai luat din magazin. Acolo a fost depozitat la o temperatură potrivită și mai scăzută, ceea ce la tine în casă nu va avea parte. Ține-l 3-4 zile pe balcon închis sau în garaj, ca să îl lași să se obișnuiească cu noul mediu.

Ai grijă unde îl pui

Bradul de Crăciun oricum se va usca după câteva zile, însă cel în ghiveci are nevoie de un loc ferit de căldură directă pentru a-și menține acele în stare bună și pentru a nu se usca. De asemenea, trebuie pus într-un loc luminos și hidratat zilnic.

Udă-l zilnic

În primul rând, ține minte faptul că un brad în ghivezi poate fi ținut în casă maxim 10 zile, după care trebuie să îl scoți afară la răcoare și lumină. În tot acest timp, cât îl vei ține în casă, udă-l în fiecare zi cu 1 litru de apă (dacă bradul are o înălțime de până la 1,5 m) și hidratează-i acele cu apă (poți folosi un spray special sau apă simplă).

Bucură-te de el și plantează-l

Acum că ai bradul în casă și este îngrijit zilnic, poți să începi să îl împodobești și să pui cadourile sub el. După maxim 10 zile, scoate-l din casă, asta în cazul în care mai vrei să îl ai în fața casei, și plantează-l. Plantarea se face până în luna martie, într-un loc ferit de lumina directă a soarelui și de vânt. Iar după 2-3 ani de la plantare, nu uita să apelezi la o echipă de toaletări arbori care să îți înfrumusețeze brazii și copacii din curte.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *