Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să călătorești ieftin prin țară

Călătoriile prin țară pot fi o metodă bună de a-ți face prieteni noi, de a te relaxa și de a (re)descoperi locurile frumoase din România. Iar aceste călătorii pot fi cu atât mai speciale atunci când prezinți aceste locuri unui turist străin. Cu toate acestea, un tur al țării poate fi extrem de costisitor dacă nu știi cum să îți administrezi bugetul. Iată câteva sfaturi pentru a economisi bani și a face această călătorie în același timp.

Stabilește un itinerariu

Odată ce ai un buget alocat acestei călătorii, este foarte important să stabilești, cel puțin în mare, un itinerariu. Scrie acolo obiectivele turistice pe care nu vrei să le ratezi și timpul pe care îl aloci fiecărui obiectiv în parte. De asemenea, încearcă să treci în dreptul obiectivelor turistice pe care le vizitezi, care sunt lucrurile pe care trebuie să le plătești acolo (suveniruri, intrări, fotografii etc.). Astfel, vei avea o idee despre cât trebuie să cheltui în fiecare locație.

Închiriază o mașină

Dacă străbați România cu oameni din străinătate, închiriază o mașină. Știu că nu pare așa, însă per total, călătoria ta va fi mai ieftină decât dacă ai folosi constant mijloacele de transport în comun. Spre exemplu, dacă tu și prietenii tăi din Italia vă începeți călătoria prin țară din Cluj, puteți închiria o mașină de la o firmă de închirieri auto Cluj care oferă prețuri scăzute pentru românii din străinătate. În acest caz, veți beneficia și de confortul unei mașini, dar și de costurile scăzute (mai ales dacă prețul mașinii se împarte la mai multe persoane din grup).

Alege să gătești

În momentul în care călătorești o perioadă mai mare de timp, e  inevitabil să fii nevoit să te cazezi undeva pentru a te odihni. În acest caz, pentru că vrei să economisești bani, vei opta, cel mai probabil, pentru o pensiune. Te sfătuiesc să alegi o unitate cu bucătăria deschisă oaspeților. Astfel, vei putea să îți gătești propria mâncare, iar această activitate te va costa mai puțin decât să mănânci la restaurante. Iar dacă, în schimb, te hotărăști să dormi într-un cort, atunci chiar mai bine, poți găti ceva ușor și rapid, în aer liber.

În final, asigură-te că îți aloci fondurile în zonele unde este nevoie de ele și sunt convinsă că te vei simți extrem de bine în călătoria ta prin România.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *