logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum sa îți creezi o gândire pozitivă

gândire pozitivă

Nesiguranțele și problemele care apar în societatea noastră fac ca depresia să fie una dintre cele mai comune boli psihice ale secolului 21. Această afecțiune se instalează ca urmare a gândirii negativiste și a unei stime de sine scăzute, printre alte simptome. Ca să nu ajungi la acel stadiu, este important să începi să gândești pozitiv. Iată cum:

Definește-ți propriul succes

Este foarte important să nu îi lași pe alții să hotărască ce înseamnă un succes pentru tine. Dacă tu ești fericită când ai obținut un produs cosmetic nou pe care ți-l doreai, nu-i lăsa pe alții să îți spună că acela nu e un motiv de bucurie. La fel și în cazul în care cineva îți spune unde trebuie să fii în viață până la o anumită vârstă. Stabilește care este definiția ta a succesului și muncește ca să îți duci la bun sfârșit scopul. Ține minte că succesul este o chestie relativă și fiecare om are propria viziune a acestuia.

Găsește învățătura din fiecare eșec

Trebuie, în primul rând, să îți dai seama că dacă nu ar exista momente rele în viață, nu le-am știi valora pe cele bune. Mai mult decât atât, încearcă să găsești lecția din fiecare moment greu, oricât de imposibil ar părea să faci asta. Momentul în care ai învățat ceva din acea experiență este momentul în care poți trece peste acea stare negativă.

Evită lucrurile asupra cărora nu ai control

Trebuie să înțelegi că nu faci niciun bine atunci când te consumi pentru lucruri asupra cărora nu ai niciun fel de control. Probabil, multă lume ți-a spus că „nu rezolvi nimic plângând” sau că „nu depinde de tine asta”. Diferențiază emoția de tristețe de cea de neputinţă și elimin-o pe cea din urmă. Scopul este să îți dai seama că rezolvarea unei probleme nu ține de tine și să te pregătești emoțional pentru oricare ar fi acea rezolvare.

Reformulează-ți gândurile

Orice gând negativ și orice propoziție negativistă care îți trece prin minte e unul care îți poate strica starea de pozitivitate. Încearcă să îți reformulezi ideile astfel încât să sune pozitiv chiar și atunci când nu crezi că are cum să se întâmple asta. Mai mult, atunci când cineva te întreabă ce faci (chiar și doar din politețe) alege un răspuns mai pozitiv decât „bine” sau „ca de obicei”.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *