Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți îmbunătățești memoria

Memoria este un lucru prețios și, în ceea ce privește memoria de scurtă durată, aceasta este de multe ori limitată. Dacă ești ca mine, ai nevoie să-ți notezi peste tot anumite lucruri ca să te asiguri că îți aduci aminte ce trebuie să faci. Ca să nu mai uiți lucrurile pe măsură ce ți se aglomerează și ca să îți antrenezi puțin „mușchiul”, îți propun să testezi, alături de mine, 5 trucuri care te ajută să îți îmbunătățești memoria.

Scrie și vizualizează

Atunci când ai nevoie să reții o informație valoroasă, cel mai simplu mod de a te asigura că nu o pierzi din memorie e să o scrii. De cele mai multe ori, oamenii care nu rețin nume, date și numere sunt oameni care au o memorie vizuală, nu una auditivă. De aceea, dacă faci parte din această categorie, tot ce trebuie să faci este să vizualizezi ceea ce trebuie să reții, pentru ca apoi să poți „reciti” informația din gând.

Mestecă gumă

În prezent, sunt efectuate diferite studii pentru a determina mai exact de ce funcționează această metodă, însă, dacă ai nevoie de o putere mai mare de concentrare și reținere, poți încerca să mesteci gumă. Este speculat că, atunci când mesteci gumă, este oxigenată mai bine acea porțiune din creier care se ocupă cu retenția informațiilor.

Fă pauze

Dacă trebuie să reții o cantitate mai mare de informații, pentru un examen, de exemplu, încearcă să înveți pe bucăți. Mai exact, asigură-te că faci pauză cel mult o dată la două ore, pentru ca informațiile pe care le citești să fie asimilate. Dacă nu faci asta, în timp informațiile pe care încerci să le reții se vor amesteca în mintea ta și nu vei mai reuși să memorezi eficient ceea ce trebuie.

Nu încerca să faci multitasking

Toată lumea spune că abilitatea de a face mai multe lucruri în același timp este un avantaj, însă omul nu este capabil să îndeplinească eficient mai multe taskuri în același moment. Dacă auzi pe cineva că învață mai bine având televizorul pornit, nu-l crede. Atunci când atenția îți este împărțită între două sau mai multe sarcini de rezolvat, nu vei reuși să faci două lucruri în același timp. De fapt, memoria ta sare de la un lucru la celălalt fără să asimileze prea multă informație și asta face ca tu să pierzi mai mult timp pentru a rezolva fiecare sarcină în parte. Majoritatea oamenilor maschează asta cu gândul că au rezolvat două sarcini în acel timp.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *