logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te organizezi pentru Paști, dimineața

Majoritatea dintre noi nu avem zile libere înainte de sosirea sărbătorilor pascale, excepție făcând, printre alții, cei care intră în concediu în această perioadă. Cu toate acestea, fiecare familie plănuiește și organizează o mică întrunire și un prânz pentru Duminica de Paști. Iar dacă muncești, este ceva mai greu să îți faci timp pentru a organiza totul. În cele ce urmează, îți voi oferi câteva sfaturi care te pot ajuta să ai sărbători reușite, din punct de vedere organizatoric cel puțin. Ține minte că sfaturile mele ar trebui aplicate dimineața, înainte să pornești spre locul de muncă.

Planifică un meniu

Prânzul de Paști este unul special, pe care, cel mai probabil, îl servești cu familia. Dacă ești ca mine și nu ai foarte mult timp la dispoziție, îți sugerez să îți împarți activitățile și să te gândești la un meniu cu câteva zile înainte. De exemplu, poți să te gândești la un meniu și să îți faci o listă de cumpărături dimineața, în timp ce servești micul dejun. Apoi, seara, când te întorci de la muncă (sau când faci cumpărăturile pentru această sărbătoare), poți cumpăra tot ceea ce ai trecut pe listă, fără să trebuiască să te stresezi că ai uitat ceva.

Gătește în etape

Poate că ești suprasolicitată la muncă, iar seara nu mai ai energia necesară să faci pregătirile pentru masa de Paști. Sau poate că lucrezi până târziu în zilele din apropierea sărbătorilor pascale. În acest caz, îți sugerez să gătești în etape. Unele preparate se pot congela sau păstra în frigider pentru câteva zile, astfel că poți face câte puțin în fiecare dimineață, atât cât îți permite timpul, iar la final, doar să asamblezi totul la un loc.

Cumpără preparatele

Dacă ești într-o criză de timp foarte mare și nu poți pregăti bucatele pe care ți le dorești sau nu ești suficient de experimentată în bucătărie pentru asta, poți oricând să comanzi mâncarea necesară. Totuși, având în vedere faptul că și serviciile de catering vor funcționa la capacitate limitată, din cauza volumului mare de comenzi, îți sugerez să faci asta din timp.

Ia-ți un ajutor

În cazul în care ai pe cineva în familie care are mai mult timp la dispoziție, roagă acea persoană să te ajute să faci anumite treburi casnice. Astfel, maximizezi eforturile și diminuezi timpul pierdut pe fiecare sarcină în parte. În plus, poți să delegi sarcinile la care te pricepi mai puțin sau care îți displac, ca să te poți ocupa de cele care ți se potrivesc.

În fond și la urma urmei, totul ține de planificare. Atunci când faci totul din timp, chiar și dacă faci acea planificare în timp ce îți servești micul dejun, vei reuși să faci tot ceea ce ți-ai propus.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.