Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te pregăteşti de iarnă

Vineee iarna şi ar trebui să te pregăteşti serios pentru temperaturile scăzute care vor apărea în curând. Iată câteva măsuri preventive pe care le poţi avea în vedere.

Echipează-te corespunzător de iarnă. Scoate la îndemână hainele călduroase de iarnă: fulare, mănuşi, paltoane, geci, bocanci, căciuli. Îmbracă-le şi dacă nu-ţi mai vin sau îţi lipseşte ceva, mergi la shopping şi ia ce-ţi mai trebuie.

Începe încet încet să încălzeşti temperatura din casă. Schimbă încet temperatura şi lasă corpul să se acomodeze. Un alt sfat de a preveni răcirea aerului în casă este de a verifica ferestrele să fie bine închise. Dimineaţa, dă perdelele şi jaluzelele la o parte că să între căldura naturală de la soare.

Dacă locuieşti la casă, atenţie căci rozătoarele, păianjenii, gândacii şi alţi dăunători de pot adăposti pe terasă sau pot intra în casă. Este important să iei măsuri preventive pentru că aceşti dăunători pot declanşa boli, alergii şi astm. Verifică să nu existe găuri din exterior în casă şi zona în care ţevile şi utilităţile intră în casă. Păstrează terasa, mansarda şi subsolul bine aerisite şi uscate.

Asigură-te că ai în casă suficiente alimente şi alte produse de care ai nevoie în mod curent: pâine, lapte, hârtie igienică dar şi greble, lopeţi suflante de zăpadă, sare de trotuar şi alte asemenea obiecte de îndepărtare a zăpezii.

Mergi la farmacia şi cumpără ceaiuri de răceală sau alte medicamente uşoare pe care ar trebui să le ai în casă în caz că răceşti subit.

Pregăteşte-ţi maşina pentru iarnă. Păstrează în maşină un kit de urgenţă: raclete, pături groase, telefon de urgenţă, alimente neperisabile, apă, semnalizatoare etc.

Dacă locuieşti la casă, verifică acoperişul şi jgheaburile.

Ai în vedere bunăstarea minţii şi a corpului. Iarna este o vreme renumită care poate aduce crize de depresite, că rezultat al mai multor factori nefaşti: temperatura rece, lumina zilei este limitată etc. De aceea este important să-ţi planifici timpul şi să te pregăteşti pentru ce vei face atunci când te vei simţi mai rău.

Sigur că aceste măsuri preventive diferă de la persoană la persoană, aşa că nu putem spune exact cum ar trebui să te pregăteşti tu pentru iarnă. În timp ce sfaturile de mai sus pot fi orientative, poţi să adaugi altele care sunt specifice stilului tău de viaţă.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *