Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ţi începi noul an în forţă

Când sezonul de vacanţă este pe sfârşite şi toate sărbătorile au trecut, s-a mai dus un an. Acesta poate fi momentul oportun pentru a analiza lucrurile pe care le faci şi pe care le înveţi sau poate fi o perioadă de consolidare a lucrurilor pe care le urmăreşti cu mare interes. O altă variantă ar fi să te gândeşti unde ai ajuns până acum în viaţă. Oricare ar fi abordarea preferată în noul an, e bine să începi noul an în formă, odihnit, concentrat şi pregătit pentru lucruri noi. Iată câteva idei care va pot oferi un impuls suplimentar:

Întocmeşte o listă a lucrurilor de făcut în Noul An şi uită-te peste ea.

Concentrează-te pe organizare. Multe persoane nu sunt atât de organizate şi simt că începerea unui nou an îi inhibă oarecum. Dacă nu îţi place să faci ordine ai putea să te gândeşti la această activitate că şi cum ar fi un exerciţiu fizic. E dificil să te ocupi de toate lucrurile, aşa că, dacă este posibil încearcă să delegi anumite sarcini şi altor membri ai familiei. Poate fi copleşitor să fii persoana responsabilă pentru toate lucrurile, aşa că nu încerca acest lucru.

Relaxează-te mai mult. Dacă nu vă relaxaţi de obicei, acum este un moment bun pentru a începe noul an într-o formă bună.

Citeşte cărţi sau caută pe internet lucruri care îţi fac plăcere.

Gândeşte-te la lucrurile care te relaxează cu adevărat.

Alegerea este a ta, atâta timp cât ştii ce te relaxează.

Multe persoane preferă să meargă la spa pentru a se relaxa în aceste zile, pentru a începe noul an în forţă maximă. Poţi face spa şi la tine acasă: o baie spumoasă, un masaj, yoga, meditaţie.

Când ai ocazia relaxează-te într-o după amiază sau sâmbătă.

Fă curat la locul de muncă. S-ar putea să te simţi puţin descumpănit când te vei întoarce din nou la muncă după vacanţă de Anul Nou. Aruncaţi gunoiul de anul trecut, strângeţi informaţiile importante în dosare şi ştergeţi praful. Aprovizionaţi-vă cu ce aveţi nevoie şi puneţi un ghiveci cu o plantă sau o fotografie preferată pe birou care ar putea să te înveselească.

Reflectează asupra anului care a trecut. Gândeşte-te ce lucruri ai putea să faci mai bine anul acesta, ce lucruri noi vrei să experimentezi. Cu ce oameni vrei să te împaci sau să te împrieteneşti? Ai realizat lucrurile pe care ţi le-ai dorit anul trecut? Ce vrei să schimbi în noul an? Dacă îţi vei pune aceste întrebări şi vei răspunde sincer vei şti unde te situezi, ce poţi să îmbunătăţeşti în noul an în viaţa ta şi vei fi mai stimulat, vei putea să începi noul an cu adevărat în forţă.

Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *