Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre al Doilea Război Mondial

Fiind unul dintre conflictele armate care au decimat Europa și lumea întreagă, cel de-al Doilea Război Mondial mai este încă amintit ca una dintre cele mai mari tragedii din istoria omenirii. S-au scris cărți, s-au făcut filme și încă se mai simt efectele negative ale acestui conflict. Iată câteva lucruri interesante și curiozități pe care poate că nu le știai despre cel de-al Doilea Război Mondial:

1. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Japonia a bombardat China cu muște infectate cu ciuma bubonică.

2. Japonia și Rusia încă nu au semnat un tratat care să încheie războiul mondial din cauza disputei pe care cele două state încă o au asupra Insulelor Kuril.

3. Se estimează că aproximativ 2 milioane de femei germane cu vârsta între 13 și 70 de ani au fost violate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de către soldații Armatei Roșii.

4. Un soldat japonez nu s-a predat decât la 29 de ani după încheierea războiului, în 1974.

5. Regina Elizabeth a II-a a servit ca și mecanic și șofer în al Doilea Război Mondial.

6. În unul dintre conflictele războiului, soldatul american John R. McKinney a ținut pe loc singur mai mult de 100 de japonezi cu focuri de armă.

7. Numărul de chinezi uciși de către japonezi în timpul războiului este mai mare decât cel al evreilor uciși în Holocaust.

8. Moscheea din Paris i-a ajutat pe evrei să scape de naziști oferindu-le cărți de identitate musulmane în timpul războiului.

9. 80% dintre bărbații ruși care s-au născut în 1923 au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

10. Winston Churchill a pierdut alegerile prezidențiale din America în 1945, imediat după ce a câștigat războiul.

11. Hitler nu a vizitat niciodată nici unul dintre lagărele de concentrare pe care regimul său le-a ridicat.

12. Hitler i-a bombardat casa nepotului său din Liverpool, motiv pentru care acesta s-a înrolat în armata americană pentru a se lupta cu unchiul lui. Bob Suir

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *