logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre Cuba

Prima zi a anului este o sărbătoare națională în Cuba, care este datorată triumfului revoluției lui Fidel Castro. Aceasta este ziua în care Revoluția Cubană a câștigat teren împotriva președintelui de atunci Fulgencio Bautista. Tot atunci a fost instaurat sistemul autocratic actual condus de fiul lui Fidel Castro. E o ocazie bună să aflăm câteva curiozități despre această țară.

1. Doar 5% dintre cubanezi au acces la internet.

2. Autovehiculele care aparțin guvernului sunt obligate legal să oprească pentru orice cetățean care face autostopul.

3. Cuba are unul dintre cele mai mari niveluri de alfabetizare din lume: 99.8 %.

4. Cuba este una dintre cele două țări din lume care nu au voie să comercializeze Coca Cola. A doua țară în care băutura este interzisă e Coreea de Nord.

5. Populației cubaneze îi era interzis să dețină telefoane mobile până în 2008.

6. Președintele american J.F. Kennedy a cumpărat 1200 trabucuri cubaneze, cu doar câteva ore înainte de a semna un embargou care să interzică importul de produse din această țară.

7. Când Fidel Castro a urcat la putere, a comandat ca toate jocurile Monopoly din țară să fie distruse.

8. Fostul dictator cubanez a declarat că a economisit 10 zile lucrătoare pe an prin faptul că a ales să nu se bărbierească.

9. Când avea doar 12 ani, Fidel Castro a scris o scrisoare președintelui american Roosevelt, pentru a-i cere o bancnotă de 10$, pentru că nu mai văzuse una niciodată.

10. SUA plătește lunar o chirie de $4085 Cubei pentru Guantanamo Bay, însă Cuba refuză să încaseze cecurile.

11. Cocktailul alcoolic cunoscut în întreaga lume drept „Cuba Libre” (Cuba Liberă), se numește în Cuba „Mentirita” (mica minciună).

12. După ce uraganul Katrina a lovit SUA, Cuba și Venezuela au oferit ajutor medical, combustibil și 5 milioane de dolari americani, însă Statele Unite a refuzat totul.

13. Există un singur măcelar coşer în Cuba. Fidel Castro i-a permis să stea pentru a hrăni cei aproximativ 1500 oameni care practică iudaismul.

14. Operațiunea condusă de CIA pentru a-l doborî pe Fidel Castro a fost numită „Operation Castration” (Operațiunea Castrarea).

15. Cuba a fost descoperită trimițând arme Coreei de Nord în 2013.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *