Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre flori

Toată lumea știe deja că, pe lângă frumusețea și mireasma lor, plantele sunt importante datorită faptului că ne oferă oxigen, consumând în schimb dioxidul de carbon din aer. În afara acestei funcții, florile și frunzele platelor sunt utilizate pentru prepararea unor băuturi sau a diverselor substanțe pe bază de plante. Există totuși câteva curiozități despre flori, pe care probabil nu le cunoști. Iată care sunt acestea:

  • Florile de bambus pot fi văzute foarte rar. Unele specii de bambus fac flori abia după 65 sau 120 de ani.  Un alt lucru interesant despre această plantă este faptul că toate speciile sale, înfloresc în același timp, indiferent de locul în care cresc, în lume.
  • „Planta cu gaz”, sau „Arbustul care arde”, așa cum mai este ea numită, și-a căpătat numele datorită frunzelor sale verzi și lucioase, florilor și semințelor care eliberează un vapor cu un parfum puternic de lămâie și care poate fi aprins, în serile de vară, cu focul unui chibrit.
  • Florile plantei Angelica au fost utilizate în Europa timp de câțiva zeci de ani, ca și remediu pentru orice boală, de la ciuma bubonică, până la indigestie. De asemenea, se credea că dacă erau adăugate ritualului de îmbăiere, acestea puteau dezlega vrăji și blesteme și adesea erau folosite pentru a alunga spiritele rele din casă.
  • Floarea de Lotus era considerată sacră în Egiptul Antic și era utilizată în ritualurile funerare. Această floare trăiește pe apă și poate supraviețui ani la rând într-o stare de „adormire”, pentru a înflori din nou. Egipteni vedeau această abilitate a plantei de a reînflori ca pe un simbol al renașterii și al vieții eterne.
  • Femeile indigene din America foloseau florile Cohosh-uli albastru (numit și ginseng albastru sau rădăcină indiancă) în ultima lună de sarcină pentru avea o naștere ușoară. În schimb, florile Cohosh-uli negru erau utilizate pentru a provoca un avort.
  • Florile Agavei înfloresc o singură dată, după care planta moare. Acest fenomen se numește a fi monocarpic.
  • Florile plantei Ipomoea alba, cunoscută și ca Floarea Lunii, se deschid doar noaptea, imediat ce apune Soarele, iar dimineața, când acesta răsare, florile se închid și stau așa pe tot parcursul zilei, cât timp afară este lumină.
  • Floarea plantei Titan Arum este cea mai mare din lume. Circumferința acesteia poate avea peste trei metri, iar floarea pot crește până la trei metri înălțime, fiind susținută de o singură frunză, ce crește, de obicei, până la înălțimea unui copac mic.

Voi câte dintre aceste curiozități cunoșteați?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *