logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre Hollywood

Când te gândești la Hollywood, îți vin în minte cuvinte precum: celebritate, vedete, film sau televiziune, deoarece Hollywood-ul este cunoscut ca „tărâmul vedetelor”. Hollywood, cartier al orașului Los Angeles, atrage anual milioane de vizitatori, care vin cu speranța de-ași întâlni vedetele favorite. Cert este că Hollywood-ul este una dintre emblemele Statelor Unite ale Americii.

 1. Numele cartierului Hollywood și-a obținut numele datorită dezvoltatorului imobiliar Horbart Johnstone Whitley, care este cunoscut ca „Părintele Hollywood-ului”. El a numit orașul Hollywood în timpul lunii sale de miere din 1886.
 2. Primul film realizat în întregime la Hollywood, avea 17 minute și se numea In Old California.
 3. Semnul original „Hollywood” a fost construit în 1923 și inițial era pus cuvântul „Hollywoodland”. Semnul inițial nu avea rolul de a promova regiunea, ci el funcționa ca un panou imens care să atragă cumpărătorii de terenuri. În 1949 s-a renunțat la cuvântul „land”, rămânând doar cuvântul „Hollywood”.
 4. La începutul anilor 1900, tot mai multe companii de producție cinematografică au ales să se mute în California datorită zilelor lungi și însorite. În acea perioadă, lumina electrică existentă nu era suficient de puternică pentru a expune o peliculă de calitate.
 5. Walk of Fame sau Aleea Celebrității se întinde de-a lungul Bulevardului Hollywood, iar în trotuar au fost încorporate stele care sunt inscripționate cu numele celor mai celebre vedete ale industriei americane de divertisment. Walk of Fame reprezintă un mod de omagiere a celor mai importante vedete de la Hollywood.
 6. La sfârșitul anului 2013 Walk of Fame avea 2,514 vedete. Acestea fiind divizate în 5 categorii: film, televiziune, muzică, radio, teatru. Cu toate acestea, există și câteva excepții. Anumite personalități nu au putut fi incluse în nici una dintre cele 5 categorii. De exemplu, Disneyland are o emblemă proprie sau astronauții care au pășit pe Lună.
 7. Gene Autrey este singura celebritate care a primit o stea pentru fiecare dintre cele 5 categorii.
 8. Mickey Mouse a fost primul personaj de desene animate care în 1987 a primit o stea pe Alea Celebrităților. Apoi au urmat personaje precum Bugs Bunny și Donald Duck.
 9. Steaua campionului mondial la box, Muhammad Ali este pusă pe un perete. Acesta a menționat că nu și-a dorit ca steaua lui să fie călcată în picioare.
 10. Familia Barrymore deține cele mai multe stele pe Aleea Celebrității; 7 membri ai familiei deținând o stea.
 11. 27% din locuitorii din zona Hollywood au peste 55 de ani, 13% între 45-54, iar 31% între 25 și 44.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *