Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre pisicile negre

Pisica neagră a fascinat și a înspăimântat deopotrivă încă din cele mai vechi timpuri. Chiar și acum, în secolul tehnologiei, când superstițiile și misticismul nu mai au atât de mulți adepți, felinele negre continuă să fie un animal „controversat” din cauza culorii blănii și a reminiscențelor din timpurile vechi. Iată o listă a curiozităților legate de pisicile negre:

  1. Pisicile negre sunt printre animalele cel mai puțin dorite pentru adopție de către cei care trec pragul centrelor pentru animale abandonate din întreaga lume.
  2. Pisica neagră are o zi numai a sa, pe 17 august. La acea data se sărbătorește Ziua Internațională a Pisicii Negre.
  3. Apariția unei pisici negre în calea cuiva este considerat semn de ghinion din cauză că în tradiția creștină negrul este asociat cu doliul, moartea și înmormântarea.
  4. În Scoția, Japonia și în alte culturi, se consideră că pisica neagră este semn de noroc și prosperitate dacă intră într-o casă sau dacă este crescută într-o casă.
  5. În Egiptul antic, pisicile erau considerate reîncarnarea zeiței Bastet și erau venerate.
  6. Indirect, Papa Grigore al IX-lea este oarecum responsabil de apariția Marii Epidemii de Ciumă din Europa după ce în anul 1233 a hotărât exterminarea tuturor pisicilor negre pe care le proclamase semn al diavolului. Dispariția unui număr mare de pisici a dus la înmulțirea excesivă a șobolanilor care au avut un rol important în declanșarea Marii Epidemii de Ciumă.
  7. Poetul Edgar Allan Poe era fascinat de pisicile negre. De altfel, una dintre renumitele sale povestiri poartă chiar numele Pisica Neagră.
  8. În Evul Mediu, pe lângă faptul că pisica neagră era asociată vrăjitoarelor, se credea că vrăjitoarele se pot transforma în pisici negre.
  9. Pisicile negre sunt capabile să absoarbă foarte multă energie negativă, de aceea pot fi considerate “medicament” pentru stăpânii lor.
  10. Unele superstiții spun că alungarea unei pisici negre din casă aduce ghinion.

Tu câte dintre curiozitățile despre pisici cunoșteai?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *