Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre reciclare

Reciclarea deșeurilor este un lucru important pentru a putea ecologiza planeta și pentru a trăi într-un mediu mai curat și mai sănătos. De asemenea, reciclarea ajută la utilizarea a mai puține resurse decât în mod normal. Totuși, cât de multe știi despre reciclare? Iată câteva curiozități:

1. Reciclarea unei tone de hârtie salvează peste 2500 litri de combustibil, peste 26000 litri de apă și 25 metri cubici de spațiu (care ar fi fost spațiul de depozitare pentru acea tonă de hârtie).

2. Pentru confecționarea de hârtie igienică din întreaga lume sunt tăiați în jur de 27000 copaci în fiecare zi.

3. 95% dintre toate informațiile din lume sunt încă trecute pe hârtie, chiar dacă majoritatea dintre acestea nu mai sunt vizualizate de nimeni după ce sunt trecute.

4. Prin reciclarea unei singure sticle de plastic, economisești suficientă energie încât să menții aprins un bec de 60 W pentru 6 ore.

5. Doar în Statele Unite ale Americii sunt aruncate aproximativ 2.5 milioane de sticle de plastic într-o singură oră. Fiecare dintre aceste sticle are nevoie de 500 ani pentru a se descompune.

6. Multe creaturi marine mor după ce înghit pungi de plastic, care în apă se aseamănă cu meduze.

7. În fiecare an sunt aruncate de către americani suficiente sticle de plastic și doze, încât să ajungă până la lună și înapoi de 20 de ori.

8. Prin reciclarea unei singure doze din aluminiu, economisești suficientă energie pentru a asculta un întreg album muzical pe Ipod sau pentru a te uita la TV pentru 2 ore.

9. Începând cu 2015, în New York a fost introdusă o lege potrivit căreia locuitorii sunt obligați să își recicleze electronicele vechi (precum televizoarele sau calculatoarele) sau primesc o amendă de 100 dolari.

10. În Finlanda, 9 din 10 sticle de plastic sunt reciclate, iar procentajul este de aproape 100% pentru reciclarea sticlelor de sticlă.

11. Grăsimea umană absorbită prin liposucție poate fi reciclată pentru a deveni combustibil.

12. Dacă SUA ar crește rata de reciclare de la 34.5% la 75%, ar avea același efect asupra aerului precum eliminarea a 50 milioane de mașini (datorită emisiilor de CO2).

13. Agenția americană CIA (Central Intelligence Agency) arde documentele secrete pentru a încălzi apa din clădire.

14. Reciclarea unei tone de plastic duce la economisirea a peste 7500 litri de combustibil.

15.  O tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci de la a fi tăiați.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *