Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități din spațiu

Imensitatea spațiului cosmic și secretele pe care le ascunde el fascinează omenirea încă de la apariția noastră pe acest Pământ. Explicații și teorii au fost și sunt lansate în continuare deoarece în ciuda cunoștințelor dobândite deja, încă mai sunt o multitudine de lucruri pe care oamenii nu le cunosc despre spațiu și despre lucrurile ascunse din el.

Iată mai jos câteva curiozități si lucruri interesante pe care este posibil să nu le fi știut despre acest subiect.

1. Un costum de astronaut costă în jur de 12 milioane de dolari americani.

2. Omul nu poate plânge în spațiu deoarece lacrimile nu pot să cadă în lipsa gravitației.

3. Conform astronauților, mirosul din spațiu este asemănător cu mirosurile combinate dintre o friptură arsă, un metal încins și fumul de sudură.

4. În 1962, Statele Unite ale Americii a detonat în spațiu o bombă cu hidrogen de 100 de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima.

5. Astronauții de pe Stația Internațională Spațială sunt martorii a circa 15 răsărituri și 15 apusuri în fiecare zi, datorită vitezei cu care se deplasează în jurul Pământului.

6. Stația Internațională Spațială este cel mai scump lucru construit vreodată. A costat aproximativ 150 de miliarde de dolari.

7. În spirit de glumă, o bucată din pomul lui Newton a fost trimisă în spațiu pentru a ”sfida gravitatea”.

8. În 1977 am primit un semnal din adâncimea spațiului care a durat 72 de secunde. Nu se știe nici în prezent ce era sau de unde a venit.

9. Stația Internațională Spațială este la fel de încăpătoare ca o casă cu 5 dormitoare și călătorește în spațiu cu viteza de 17.500 de mile pe oră.

10. Majoritatea astronauților devin cu circa 5 centimetri mai înalți în spațiu.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *