logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Dacă bei ceaiuri din anumite plante medicinale scapi de insomnie! Cum procedezi?

BunaDimineata - BodyGeek (1)

Faptul că ești în imposibilitatea de a avea o noapte cu somn arată că suferi de insomnie. Dacă ajungi să fii incapabil de a adormi deși te-ai așezat deja în pat, sau dacă ți se întâmplă să te trezești din somn în timpul nopții și apoi să nu mai reușești să adormi la loc e clar că ai simptomul unei probleme sau afecțiuni fizice – ai o insomnie ce poate deveni în timp chiar frustrantă. Cauzele pot fi diverse, însă de obicei insomnia survine pe fond de stres, depresie, tulburări psihice și stări de anxietate. Pentru a combate acești factori ce produc un astfel de simptom poți folosi ceaiurile din plante medicinale.

Cele mai eficiente ceaiuri din plante medicinale pentru combaterea insomniei sunt:

Ceaiul din flori de tei – se adaugă două lingurițe de flori de tei la o cană de apă clocotită, se lasă să stea 5 minute la infuzat și apoi se strecoară, se îndulcește cu puțină miere și se bea. Pentru a scăpa de insomnie poți să bei 2-3 de căni de ceai pe zi (mai ales seara). De asemenea acest ceai cu efect sedativ, sudorific, calmant, expectorant poate ajuta și în cazuri de stări de tensiune psihică, stări gripale, bronșită sau guturai.

Ceaiul din talpa-gâștei – se utilizează două sau trei lingurițe de plantă (partea superioară a acesteia) la 250 ml apă fierbinte, se fierbe 4 minute, se strecoară și se bea câte puțin (4-5 linguri pe zi). Acest ceai ajută în tratamentul anxietății, insomniei, febrei, bufeurilor, indigestiei, stărilor de irascibilitate și de nervi. Are proprietăți calmante, sedative nervoase, tonice cardiace, hipotensive, antiseptice și vasodilatatoare.

Ceaiul din flori de levănțică – este un bun remediu contra insomniei dar și pentru tulburările digestive. Planta are efect aromatizant, antispastic, stimulent general, coleretic și carminativ. Ceaiul se realizează astfel: o linguriță de plantă se adaugă la 250 ml apă fierbinte, se lasă să infuzeze 5 minute, apoi se strecoară și se bea înainte de culcare.

BunaDimineata - BodyGeek (2)Sursa foto: BodyGeek.ro

Ceaiul din conuri de Hamei – acest remediu ajută în tratamentul insomniei, te ajută să ai un somn liniștit. Se folosește o linguriță de conuri la 250 ml apă fierbinte. După ce a fiert 5 minute, ceaiul se strecoară și se bea până la două căni pe zi. Se poate îndulci cu puțină miere, mai ales că aceasta îi va da și un pic de savoare și gustul va fi mai plăcut.

Ceaiul din flori și frunze de păducel – acesta este recomandat seara înainte de a merge să dormi deoarece te ajută să te calmezi și să ai un somn odihnitor. Se prepară simplu: se adaugă o linguriță de flori de păducel la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5 minute, se strecoară și se bea.

Ceaiul de mușețel – Este calmant, combate insomnia și este considerat un adevărat elixir pentru eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățirea metabolismului și scăderea în greutate. Se adaugă o linguriță de plantă la 250 ml apă fierbinte, se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară și se bea după ce s-a răcit.

Întotdeauna este bine ca astfel de plante să fie folosite la recomandarea unui medic. Pe site-ul BodyGeek.ro poți citi diverse articole despre flora spontană și indigenă, despre speciile de plante folosite în medicina populară, despre modul cum pot fi ameliorate simptomele unor afecțiuni și boli cu ajutorul unor preparate din plante medicinale. Este indicat să se aleagă un remediu bun pentru insomnie deoarece în general una sau două nopți de nesomn deja pot avea efecte neplăcute asupra organismului, pot da stări de somnolență, lipsă de concentrare, scăderea capacității de muncă, iritabilitate, nerăbdare, probleme interrelaționale, lipsă de energie și indispoziție.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *