Search
Generic filters
Exact matches only

De vorbă cu persoana din spatele proiectului BaniCuSuflet

Încă din 29 mai, un clujean cu inițiativă și creativitate a demarat Bani Cu Suflet, unul dintre cele mai frumoase și interesante proiecte de ajutorare a celor din jur în Cluj-Napoca. Ideea sa a captat imediat atenția presei, a clujenilor și a întregii țări, iar popularitatea de care se bucură Bani Cu Suflet crește tot mai mult în fiecare zi.

Practic, această persoană necunoscută ascunde în oraș diverse sume de bani într-un plic alb și lasă indicii pe pagina de Facebook și pe contul de Twitter pentru ca aceștia să fie găsiți. O dată ce banii sunt descoperiți, găsitorul va găsi în plic un bilet care îl roagă să nu spună despre ce sumă de bani este vorba, să ofere jumătate din sumă unui om nevoiaș și să facă o poză în momentul înmânării, pe care să o posteze pe pagina de Facebook sau pe contul de Twitter al proiectului.

Este o idee inovatoare, interesantă și foarte distractivă prin care putem să ajutăm pe ceilalți jucând în același timp un joc captivant. Pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect direct de la sursă, bunadimineata.ro a discutat virtual cu persoana care dorește încă să rămână sub protecția anonimatului. Iată ce ne-a spus:

Spune-ne mai întâi care sunt motivele din spatele acestei inițiative și ce scop are ea.

Mi-am propus să demonstrăm împreună că putem face oamenii de lângă noi să zâmbească, să facă mișcare (găsirea plicului presupune deplasare în oraș) și să poată face un bine mai departe, aproape fără să facă vreo investiție. Eventual timpul petrecut în “plimbare” până la găsirea plicurilor.

De unde ți-a venit ideea acestui tip de joc?

Am avut ideea aceasta de câțiva ani, însă am tot așteptat, ziceam eu, să ajung mai bogat, să-mi pot permite să las bani altora fără să-mi afecteze finanțele personale într-un mod semnificativ. Am decis însă să pornesc proiectul în momentul în care ascultând la radio emisiunea “Deșteptarea”, de la EuropaFM, am auzit vorbindu-se despre “fenomenul  @HiddenCash” și mi-am dat seama că era aproape 100% ce gândisem eu cu 3 ani în urmă. Și am pornit.

Au trecut deja câteva zile de când ai demarat această activitate. Cum a fost primită ea de către clujeni? A mai donat cineva în afară de tine?

Cu foarte mult entuziasm și mă bucur pentru asta. Încă nu a donat altcineva dar câteva persoane s-au arătat dispuse să participe.

Câte persoane au găsit până acum sumele de bani ascunse? Durează mult timp până când acestea sunt descoperite?

3 plicuri, 3 persoane. De regulă sunt găsite în 15-30 minute.

De ce consideri necesar ca jumătate din suma găsită să fie donată altora?

“Dar din dar…”, învățăm să dăruim mai departe din ce am primit fiecare fara plată.

Crezi că oamenii vor fi mai motivați să doneze în acest mod, jucând un joc? De ce?

Da, nu aș ști să explic științific asta, dar până acum pare că și lumea vede asta cum o văd și eu: un joc amuzant din care toți câștigăm și plus unii dintre clujenii mai nevoiași primesc și o mică atenție, un semn că cineva s-a gândit la ei.

Ce trebuie să știe cei care doresc să se implice și să doneze bani prin această modalitate și ce trebuie să facă cei din afara Clujului interesați de idee?

Ca să nu explic multe: să-mi dea un email la banicusuflet@gmail.com și trimit instrucțiuni doritorilor. E foarte simplu.

Care sunt motivele pentru care dorești să păstrezi confidențialitatea asupra propriei persoane?

Nu este deloc importantă persoana mea, vreau ca lumea să se adune în jurul ideii de a da, de a face un cadou, de a te apleca la cel de lângă tine care poate nu și-a permis un tricou sau o masă caldă.

Ce mesaj dorești să le transmiți celor care citesc aceste rânduri și tuturor celor care te urmăresc pe rețelele de socializare?

Să vină alături de mine și să se gândească cum pot să se implice. Nu cred că doar Clujul are suflet.

Citește în continuare alte interviuri publicate de echipa bunadimineata.ro !

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *