Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Festivalul de Teatru de la Sibiu, un eveniment internațional dedicat artelor

Au mai rămas câteva zile până la începerea celei de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai vechi și mai apreciate evenimente dedicate artei dramatice din România. În perioada 10 — 19 iunie 2016, pasionații de cultură vor avea ocazia să vizioneze numeroase piese de teatru, dar și să participe la concerte și alte evenimente conexe acestuia.

Timp de zece zile, la început de vară, orașul Sibiu se transformă într-o scenă uriașă ce deschide o fereastră cu vedere spre umanitate în forma ei cea mai vibrantă. Ediția din acest an a Festivalului de Teatru de la Sibiu se va desfășura sub egida „Building trust/Construind încredere”.

Muzică, circ și teatru în aer liber

În total, participanții la festival vor avea parte de 460 de evenimente, ce se vor desfășura în 67 de locații din oraș, printre care se află biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol.

Astfel, în afara spectacolelor de teatru, dans, circ si muzică programate indoor, care au devenit deja parte a festivalului, ediția din acest a FITS va reuni și spectacolele de stradă (outdoor), spectacole lectură, conferințe speciale, lansări de carte, ateliere, filme, o întâlnire a școlilor de teatru și o Bursă de Spectacole de la Sibiu.

Componenta spectacolelor în aer liber reprezintă un punct important în filosofia festivalului și creează o atmosferă dătătoare de energii prin facilitarea accesului unui număr mare de spectatori la viața culturală a orașului”, afirmă organizatorii festivalului.

Festival internațional

Fiind considerat unul dintre prestigioase festivaluri culturale din Europa, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) aduce în oraș numeroși turiști, atât din țară, cât și din străinătate.

Aceștia sunt atrași de numărul mare de piese de teatru atent selecționate, puse în scenă atât de companii de teatru autohtone, cât și internaționale, dar și de manifestările culturale, artistice și educaționale organizate sub egida sa. În plus, programul festivalului din acest an include și numeroase evenimente ce oferă o alternativă bună de petrecere a timpului liber alături de prieteni și familie. Drept urmare, cei care își doresc să meargă la festival pot să găsească cazare la pensiunile din Sibiu sau la alte unități din zona Sibiului.

De asemenea, festivalul oferă turiștilor și oportunitatea de a vizita municipiul Sibiu și împrejurimile sale, acesta numărându-se printre cele mai pitorești zone din Transilvania.

Cea de-a XXIII-a ediție Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) are loc în perioada 10 — 19 iunie 2016. Mai multe informații despre eveniment și programul complet al acestuia puteți găsi pe site-ul oficial la FITS.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *