Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
ghid de festival
ghid de festival

Ghidul festivalierului

Ți-ai pregătit bagajul și look-urile de festival deja de o săptămână, ai ascultat toată discografia artiștilor tăi preferați și ești mai mult decât gata să uiți puțin de griji și să te aventurezi într-o lume magică și plină de muzică bună. Sezonul de festival a sosit!

Fie că preferi notele underground și eclectice à la Summer Well, hit-urile celebre de la Untold Festival sau poate experiența clasică de la Castelul Banffy zisă și Electric Castle, un lucru este cert – festivalurile sunt acel portal ce ne permite să avem parte de experiențe noi, vacanța pe care o așteptăm asemeni unui copil ce numără zilele până la Crăciun.

Pentru perioada ce urmează, ți-am pregătit un scurt ghid de festivalier, numai bun de răsfoit rapid înainte de a trece la distracție. Creat după experiențele proprii și studii intense, dezbateri încinse despre artiști și instrumente utile de luat, ghidul îți va deveni cel mai util prieten de avut la îndemână.

Check-in? Check!

Înainte de a ajunge la festival, atunci când se ivește ocazia, optează mereu pentru un check-in din timp. Astfel, vei fi scutit de cozile interminabile și orele pierdute alături de ceilalți festivalieri, bucurându-te direct de momentele câștigate, pe care le poți petrece explorând noua ta casă pentru următoarele zile.

Elemente esențiale

O vorbă veche spune că e mai bine să fii pregătit decât neplăcut surprins, sau cel puțin așa am auzit noi și putem confirma pe pielea noastră. Nu uita să iei cu tine atât o pelerină de ploaie, cât și protecție solară pentru soarele puternic ce te poate lăsa cu o amintire surprinzător de usturătoare. Îți vei petrece următoarele zile afară, așa că nu îți dorești să te alegi cu o insolație neplăcută ce te poate lua prin surprindere chiar din prima zi. Mai bine previi decât să repari.

Plasturii, pastilele pentru dureri de cap și o baterie externă ar trebuie să fie incluse în bagajul tău, pentru orice eventualitate.

De asemenea, dopurile de urechi sunt la fel de vitale. Știm, știm, de ce ar fi utile dopurile când avem atât de multă energie și entuziasm? Dacă vrei să te poți bucura de un auz intact și după festival, optează să incluzi și aceste mici instrumente practice în lista ta de bagaje. Just in case.

Cool versus confort

Atunci când ne pregătim outfit-ul de festival, tentația tocurilor sau a pantofilor mai sofisticați dar incomozi poate părea foarte ispititoare pe moment, însă câteva ore de dansat o să vă dovedească rapid contrarul. Încălțămintea confortabilă este absolut necesară pentru o experiență cât mai plăcută și îndelungată, așadar luați în calcul o opțiune cât mai potrivită pentru festival.

Dacă prognoza meteo indică o perioadă mai ploioasă, atunci o pereche de cizme cumpărate sau împrumutate din timp de la prieteni poate fi de-a dreptul salvatoare.

Hidratarea e obligatorie

Poate că apa nu pare la fel de interesantă în comparație cu zecile de opțiuni din festival, însă corpul tău o să îți mulțumească pentru această decizie înțeleaptă. Asigură-te că ai mereu la îndemână o sticlă de apă pentru a fi constant hidratat și energizat, cât și pentru a preveni dureri de cap chinuitoare sau stări amețitoare.

Identifică și memorează

Odată intrat cu bine în festival, înainte de a trece la treabă și distracție este important să stabilești un loc de întâlnire, pentru orice eventualitate. De cele mai mult ori, rețeaua telefonică va fi suprasolicitată și încărcată de sute de mesaje de „Unde ești? Mă vezi?” , așa că nu te baza întotdeauna pe aceasta. Cel mai bine alege un loc precum un obiectiv ușor de identificat chiar și de la depărtare, stabilește o oră și bucură-te de festival.

La fel de important de identificat sunt și toaletele și ieșirile mai puțin aglomerate. Cu cât observi totul mai repede, cu atât vei ști mai apoi mai ușor cum să îți croiești drum de la punctul A la punctul B.

La timp la scenă

Dacă dorești să fii cât mai aproape de scenă posibil pentru a vedea artistul, artista sau trupa preferată, recomandăm să te îndrepți către scenă cât mai din timp posibil. Cu cât gradul de notorietate al actului artistic pe care îl aștepți cu nerăbdare este mai ridicat, cu atât șansele ca încă alte sute de oameni să se afle exact în aceeași poziție sunt mai mari. Jumătate de oră poate părea suficient timp pentru a găsi un loc perfect chiar în fața scenei, însă realitatea ne-a dovedit că de multe ori este mult prea puțin. Orientează-te în funcție de program și pauze și pregătește-te pentru orice eventualitate să aștepți chiar și o oră sau două pentru a fi chiar în centrul acțiunii. De asemenea, dopurile de ureche sunt binevenite în aceste momente și sunt de folos atunci când dorești să îmbrățișezi boxele, direct de la bară.

Pregătirea din timp, prevenirea și pofta de distracție sunt toate necesare pentru o experiență de neuitat la festival, așa că luați în considerare aceste reguli de aur, ce rezumă totul eficient și eficace:

  1. Când e posibil, fă check-in din timp.
  2. Alege încălțăminte confortabilă. Just in case, ia și niște plasturi.
  3. Hidratează-te constant.
  4. Nu uita de protecția solară, dar nici de pelerina de ploaie.
  5. Dopurile de ureche sunt prietenii tăi, nu te sfii din a le folosi.
  6. Stabilește mereu un meeting point.
  7. Nu rata artistul tău preferat – mergi din timp către scenă.
  8. Optează să iei o baterie externă cu tine.
  9. Păstrează telefonul și portofelul aproape de tine, mereu.
  10. Have fun!

Cover - sursa: via Freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *